Hepatitis A, hastífusz védőoltás - Terhesen is lehet?

Tunéziai nyaralás miatt beadattam magamnak e két védőoltást, s csak később derült ki, hogy kb. 2 hetes terhes vagyok. Milyen következményei lehetnek ennek a babára nézve?

▼ hirdetés

WEBBeteg szakértő válasza a védőoltás témában

Semmiképpen nem volt jó ötlet ez, de mivel egyik betegség sem betegíti meg az embriót, így szerintem nem csinált nagy gondot. Itt csak az a lényeg, hogy az immunválasz, ami létrejött, mennyire befolyásolja a terhességet. Ezt viszont előre nem lehet tudni.

Én azt javaslom, hogy genetikai centrumban végeztesse a kötelező 12. és 18. heti ultrahangokat, de emiatt a terhességet nem kell megszakítani és várhatóan egészséges gyermeket fog szülni.

WEBBeteg Szakértő
Orvos
Itt kérdezhet
Kérdés: 2008-08-22 22:09:06 ; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 12:01

CIKKAJÁNLÓ
Az urológus is csak ember
Dr. Bánfi Gergely urológussal beszélgettünk a Movember mozgalomról.
Hüvelyfolyás és terhesség
Pánikba esni nem szabad. Bízzunk a segítségben.
Az immunerősítés lehetőségei különösen az őszi és kora tavaszi időszakban gondolkodtatják el a szülőket: hogyan is lehetne az egyik betegségből a másikba eső gy...
Az antitestek számának esése nem feltétlenül arra utal, hogy immunrendszerünk gyengébbé vált a koronavírussal szemben, de azt sem jelenti, hogy nem lehet hatéko...
Egyes fertőző betegségeket egy ember élete során egyszer kap el, míg másokat rendszeresen, vagy a védőoltást is minden évben meg kell ismételni. Mitől függ az, ...
Kérdések és válaszok: Egzotikus betegségek, utazás
TISZTELT DOKTOR ÚR! A következő 2 évben hosszabb időt fogok Horvátországban tölteni. Először Rab szigetén, majd jövőre Opatíjában. Kérdésem, hogy az Ön meglátás...
Kedves Doktor(nő)! 2 hónap múlva Balira utazok 2 hétre. Nem tudom mitévő legyek a védőoltásokkal kapcsolatban. Többen mondták, hogy kellenek, illetve jó ha be...
Tisztelt Doktor Úr! Idén októberben férjemmel és 5 éves kisfiunkkal a Fülöp-szigeteken szeretnénk 2 hetet eltölteni. Szeretném megkérdezni, hogy milyen oltás...
Tisztelt Doktor Úr! Sajnos viszonylag kevés információval rendelkezem az ebola járványról, így csak szórványosak az ismereteim a terjedését illetően. Kérdésem...
Üdvözlöm! Testvérem (23 éves nő) Afrikában tölt több hetet, de semmilyen oltást nem kapott az utazás előtt. Milyen jelek utalnak rá, ha elkapott valamilyen be...