hisztamin intolerancia

Kedves Doktor úr! Hisztamin intolerancia (DAO) értékem 5,4. Kérem legyen szíves ezt véleményezni, mert már voltam orvosnál, de ő azt mondta ezzel nem tud mit kezdeni. Egyébként magas laktóz és laktulóz eredményem is lett. Tejfehérje vizsgálat negatív lett. Próbáltam szedni probiotikumot (Linex) (hogy rendbe tegyem a bélflórámat) laktóz tablettával (mert abban is van laktóz), de ilyenkor aztán végképp nem marad meg bennem semmi, úgyhogy felhagytam vele. Gyermeket szeretnénk a párommal, ezért is szeretnék a végére járni hogy mi lehet a bajom. Előre is köszönöm

▼ hirdetés

Dr. Plósz János válasza a SIBO, hisztamin intolerancia témában

Ha a laktulózzal végzett H2 kilégzési teszt is pozitív, az vékonybél bakteriális kontamináció jele, erre antibiotikus kezelést javaslunk (majd ezt követően érdemes probiotikumot használni illetve vizsgálni, hogy laktóz-intolerancia áll-e fenn). A DAO-érték alacsony(bár a laborban megadott határérték ismerete nélkül 100%-ban nem lehet nyilatkozni), utalhat hisztamin-intoleranciára, emiatt mindenképp érdemes a magas hisztamin-tartalmú ételeket kerülni illetve az ilyen ételek fogyasztása előtt DAOFood tablettát használni.

Dr. Plósz János
Dr. Plósz János
belgyógyász, gasztroenterológus
Tőle szeretnék kérdezni
Kérdés: 2019. december 02., 15:27 ; Megválaszolva: 2019. december 03., 07:27

CIKKAJÁNLÓ
Sport és immunrendszer
Hogyan befolyásolja a testmozgás az immunitást?
Divatdiéták
A sztárdiéták kevés eredményt hozhatnak. Szervezetünknek nagy károkat is okozhatunk velük.
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kedves Dr. Pétervári László! 39 éves nő vagyok, a párommal 7 hónapja próbálkozunk, eddig nem sikerült teherbe esnem. Előzményeim: 10 éve a hormonszinjeim fel...
Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül egy hónapja karácsony környékén kezdődött nálam hasi diszkomfortérzés. Kezdetben az ünnepi vacsoráknak tulajdonítottam, de az ér...
Kedves Doktor úr! Elhúzódó vérzés miatt kerestem fel nőgyógyászati szakrendelést. Az uh eredménye: bal petefészek: 38x26 mm, norm. szerk. benne egy 17 mm átlagá...
tisztelt dr-úr azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy a nemiszervem aggasztóan megy össze mind hosszúság,mind szélesség tekintetében.Soha nem volt óriási úgy mo...
Tisztelt Doktor Úr. Két éve diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, és Leiden mutációt heterozigóta típussal. A laboreredményemben az Anti TPO 1300 fölött ...