Gyermekkori székrekedés

Tisztelt Doktor úr! Kisfiam szeptemberben lesz 4 éves, régóta küszködik székrekedéssel! többször is kellett neki beöntést végezni! rengeteg mindent kipróbáltunk már hashajtók, gélek, aloevera stb de mindig ugyanaz történik, hogy eleinte hatásos de később amikor megszokja onastól kezdve nem használ! Sajnos mivel elég válogatós így a gyümölcsökkel, zöldségekkel harcolok, hogy megegye! mivel apukájának pajzsmirigy problémája van ezért egy évvel ezelőtt megnézettük neki is és enyhe alulmüködést mutatott, szed rá gyógyszert és azóta eddig jók az eredményei de a székrekedés nem szűnt meg! 1 évvel ugyanekkor nézettünk ételallergiát és lisztérzékenységet is! szerencsére nem lisztérzékeny de az ételallergia eredménye számomra nem egyértelmű és sajnos azóta se kaptam senkitől rá egyértelmű választ! értékek vannak megadva:1:alacsony, 2:kissé emelkedett, 3: emelkedett a tojásfehérjén és a tőkehalon kívül mert ezek lettek nullák mindenre 1es és 2est mutatott! és volt egy 3asa a szezámmag! Létezhet az, hogy mindenre allergiás lenne? Azt szeretném megtudni, hogy mit jelentenek ezek a számok kifejezések és hogy mennyire biztosak ezek a vizsgálatok? növényekre és állatszőrre is nézték ott is 1es 2esek voltak de soha egyet nem tüsszent nem viszket a szeme tavasszal vagy ha macskával játszik! és van még egy dolog:már régóta szobatiszta éjszaka se pisil be soha de kakálni csak gatyába hajlandó...! Én azzal hozom összefüggésbe, hogy amikor egyszer a kórházba volt beöntésen és még pelusos volt pont a szobatisztaság előtt állt és rákényszeritették a bilire és onastól kezdve egy darabig rá se mert nézni a bilire....! Szerintem lelki dolgok is állhatnak a háttérben mert volt hogy láttam hogy visszatartja meg van hogy mondja hogy most nem majd holnap kakálok meg ilyesmi...! Nagyon szeretném ha találnék rá valamilyen megoldást mert nagyon borzasztó nap mint nap! Válaszát előre is köszönöm!

▼ hirdetés

Dr. Plósz János válasza a székrekedés témában

Leírása alapján úgy tűnik, a székrekedés esetében nem szervi eltérésről van szó (a különböző módszerek kezdeti hatékonysága e mellett szól). A korábbi rossz élmény és a kialakult reflexes gátlás okozhat ilyen problémát. Mindenképp érdemes gyermek-pszichológust felkeresni és a székelési szokásokat megpróbálni rendezni. Az ilyen jellegű allergia-vizsgálatok még felnőttek esetében is korlátozottan értékelhetők.

Kérdés: 2016. július 19., 23:50 ; Megválaszolva: 2016. július 20., 08:28

CIKKAJÁNLÓ
Hüvelygomba és fogamzásgátló
Online konzultáció
Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
A terhesség első kellemetlen tünetei szinte az első pozitív terhességi teszt után már kezdődhetnek, és bizony vannak köztük olyanok, melyek a kismamákat egészen...
Várandósság során a nők közel negyedénél okoz problémát az aranyér. Leggyakrabban a terhesség alatt alakul ki vagy okoz panaszt, akinek viszont korábban is volt...
Az aranyér a végbélnyílás körül vagy a végbél alsó szakaszában kialakuló elváltozás. Harmincéves korára az emberek fele megtapasztalja a viszketéssel és fájdalo...
Kérdések és válaszok: Egyéb
Jónapot kívánok! Az utóbbi 2-3napban hasi görcseim voltak (még elviselhető formában) azomban buscopan és meteospazmylra sem múlott +gyomorfájás . Ma viszont a...
Kedves Doktor úr/nő! 1 hete kezdődött a problémám, amikor a számban, konkrétan a nyelvemen égő, szúró, csípő érzést éreztem. 4 napja még mindig éreztem, megnéz...
Tisztelt Doktor úr/nő! 3 hónapja volt egy influenzás betegségem. Akkor ki alakult elvileg egy arcüreg gyulladásom.A panaszaim nem múltak el teljesen,mivel a ma...
Kedves Doktornő! 2 hónapja szedek frontint, napi 3 x 0,5 mg-ot. Szeretném végleg letenni. Hogyan kell ezt a dózist leépíteni, mennyi idő alatt?Legyen szíves s...
Kedves Doktornő! Azt szeretném megtudni, mitől lehet az, hogy időnként fémes ízt, kifejezett vér ízt érzek a számban, főleg köhögéskor és előfordul ilyenkor ki...