Aflamin 100 mg szedhető Budenofalk mellett?

Tisztelt Doktor Úr! Limfocitás Colitisem van, melyre egy évig Budenofalk 3 mg kapszulát kell szednem minden reggel, most tartok kb. a felénél. Emellett súlyos sarokgyulladásom van, melyre az ortopédián AFLAMIN 100 mg tablettát írtak fel. Ennek a tájékoztatóján viszont azt írták, hogy: "ha kórelőzményében gyulladásos gyomor-bélrendszeri betegség (kólitisz ulceróza, Crohn-betegség) szerepel, mert ezek a betegségek rosszabbodhatnak. Hatóanyag: aceclofenac" Ezt elmondtam az ortopédián, ahol azt mondták kérdezzek meg egy gasztroenterológus szakembert, szedhetem-e együtt a kettőt, ha nem, akkor milyen más gyulladáscsökkentőt szedhetek a Budenofalk mellett. Köszönöm

▼ hirdetés

Dr. Plósz János válasza a Lymphocytás colitis témában

A szájon át használatos gyulladáscsökkentők mindegyike okoz gyomor-bélrendszeri mellékhatást, az Aflamin a kevésbé károsítók között szerepel, így véleméynem szerint ez szedhető a lymphocytás colitis és a Budenofalk mellett.

Kérdés: 2015. január 19., 20:00 ; Megválaszolva: 2015. január 19., 20:10

CIKKAJÁNLÓ
Készülj fel a második hullámra!
Merevedési probléma
Rengeteg oka lehet, ezek egyike a krónikus prosztatagyulladás.
Kérdések és válaszok: Egyéb
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan problémám van, hogy néha (kb hetente egyszer, maximum kétszer) az alvás és az ébrenlét küszöbén hirtelen megriadok, megemelkedik a...
Már előzőleg írtam, de véletlenül befejezés nélkül ment el az üzenet, azért van ez az esetleges ismétlés. Szeretném kérni a csatolt laboreredményem értékelését ...
Tisztelt Doktor Úr! Nekem olyan problémám lenne, hogy a reggeli étkezések után azonnal fel kell keresnem a mellékhelyiséget. Sokszor az étkezést be sem tudom f...
Tisztelt Webbeteg! Régóta (20+ éve) van egy furcsa problémám, én ezt egynapos betegségnek hívom. Szerencsére nem fordul elő gyakran, évente 1-2 alkalommal jele...
Tisztel Doktor úr! Augusztus eleje óta napi 3-5 alkalommal járok wc-re, székletem nem teljesen híg, de kis darabos, széteső. Általában étkezés után vagy azonna...