Kiújulhat-e a lágyéksérv?

Körülbelül fél éve műtöttek meg lágyéksérvvel és azóta nem is volt különösebb problémám a hasfalammal, de néha főleg sportolás közben és után, még érzem a helyét. Azt szeretném megtudni, van-e esélye annak, hogy kiújul a sérv ill. milyen tevékenység, vagy lelki-fizikai állapot hatására alakulhatna/alakulhatott ki nálam.

▼ hirdetés

WEBBeteg szakértő válasza a lágyéksérv témában

A sérvműtét utáni panaszok pontosabb megítéléséhez szükséges lenne tudni, hogy milyen típusú műtéten esett át. Amennyiben háló behelyezésével történt a műtét, valószínűleg a háló által okozott hegesedés, amit érez. Ez természetes velejárója a műtétnek. A háló és az általa okozott hegesedés erősíti meg a hasfal gyenge részét. Ez legkifejezettebben mozgáskor, sportoláskor érzi. Elsősorban ez okozhatja panaszait és a sérvkiújulás sokkal ritkább.

A sérv kiújulás első jele a korábbi sérv helyén időnként megjelenő duzzanat. Abban az esetben, ha panasza fokozódna, keresse fel operáló intézetét. A műtét után hat hónappal sem lelki, sem fizikai ok nem vezethet a sérv kiújulásához. Természetesen a fizikai aktivitáson a hétköznapi életben meglévő terhelést értjük.

Dr. Boros Miklós, sebész

WEBBeteg Szakértő
Orvos
Itt kérdezhet
Kérdés: 2008-03-31 19:03:31 ; Megválaszolva: 2011. július 27., 17:18

CIKKAJÁNLÓ
Hüvelygomba és fogamzásgátló
Online konzultáció
Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
A lágyéksérv 25 év felettieknél száz emberből két főt érint, ám 50 év felett az előfordulási arány meredeken növekszik. Férfiakat gyakrabban érint, mint nőket, ...
A 14 év alattiak körében 1-3 százalékos gyakorisággal jelentkezik lágyéksérv, így ebben a korcsoportban a leggyakoribb sebészi kezelést igénylő betegségnek teki...
Hőségben vezetni nemcsak kellemetlen, de veszélyes is lehet. Adunk néhány tippet a forró napokon való autóvezetéshez.
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
edves Tisztelt Irinyi-Barta Tünde! Azt szeretném megkérdezni,mint a kérdésem címében is írtam,hogy túlsúlyos szülők gyermekei lehetnek átlagos testsúlyúak vagy...
Jó reggelt kérdezném én hány darab szelént szedhetek be és mikor kell be venni reggel vagy este az én szelén dobozomra az van irva hogy 50qg mikro gramm köszönö...
Tisztelt Doktornő! Abban a panaszomban kérném segítségüket, hogy az utóbbi időben nyugalomban erősnek érzem a pulzusomat, ami éjszaka sokszor zavar az alvásban....
Tisztelt Doktornő! Köszönöm megtisztelő válaszát az előző kérdésemre, amely arra vonatkozott, hogy az ASA Protect megelőző célú szedése javasolt-e 96 éves idős...
Tisztelt doktornő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy decemberbe 2 ekg vizsgálat is azt mutatja hogy bal kamra hypertrophiám van de azt mondta a kezelő orvos ...