Agydaganat sugár, kemoterápia kezelésnél iható-e a Flavin7?

Agydaganat kombinált kezelésekor (sugárterápia és gyógyszeres kemoterápia együtt) a nap mely időpontjában kell bevenni a Temozolamide SUN kapszulát? A sugárkezelés 14 órakor történik. Hogyan célszerű hozzáilleszteni a kapszula és a hányingercsökkentő tabletta szedését, hogy a napi ötszöri (kis adagokban történő) étkezés optimálisan betartható legyen? Mely kiegészítők ajánlatosak, melyek tiltottak a 30 kombinált kezelés alatt (majd később utána a mono - "csak" kemoterápiás kezelés alatt), és milyen adagolásban( Tvitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok, gombák)? Használhatjuk-e a kezelés alatt pl. a Flavin 7 italokat? Köszönettel és tisztelettel:

Dr. Tóth Judit válasza a Agydaganat, Sugárkezelés témában

Kedves Kérdező! A sugárkezelés előtt 2 órával érdemes bevenni a kemoterápiás szert, előtte pedig 3-4 órán belül a hányingercsillapítót. Nem javaslom egyik szert sem, sem a kezelés alatt, sem a kezelés után. Pozitív hatását nem láttam, negatívat viszont igen.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit
Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

Orvos válaszol

Kedves Kérdezőnk!

Felhívjuk figyelmét, hogy az Orvos válaszol szolgáltatás díjköteles, amit egy emelt díjas SMS elküldésével lehetséges kifizetni.
Az SMS díja bruttó 508 Ft/SMS.
Részletesen a szolgáltatásról, ügyfélszolgálat elérhetőség

1. Küldje el a WEBBETEG szót a következő telefonszámra: 06-90-643-644
2. Írja be a válaszüzenetben kapott kódot a következő oldalon!
3. Írja le kérdését szakértőnknek!

KÉRDÉS FELTEVÉS

CIKKAJÁNLÓ

Intim védelem
Hogyan előzhetjük meg a hüvelyfertőzéseket, illetve kiújulásukat? (x)
Intim védelem
Hogyan előzhetjük meg a hüvelyfertőzéseket, illetve kiújulásukat?
Abban az esetben, ha a bőrön egyenetlenül festenyzett, növekvő, éles határral nem rendelkező elváltozás található, akkor felmerül annak eltávolítása. Bőrgyógyás...
Maga a vastagbéldaganat és a kezelés is számos panasszal, mellékhatással járhat. Áttekintjük, melyek jelentenek problémát leggyakrabban, milyen kérdések merülne...