Agydaganat sugár, kemoterápia kezelésnél iható-e a Flavin7?

Agydaganat kombinált kezelésekor (sugárterápia és gyógyszeres kemoterápia együtt) a nap mely időpontjában kell bevenni a Temozolamide SUN kapszulát? A sugárkezelés 14 órakor történik. Hogyan célszerű hozzáilleszteni a kapszula és a hányingercsökkentő tabletta szedését, hogy a napi ötszöri (kis adagokban történő) étkezés optimálisan betartható legyen? Mely kiegészítők ajánlatosak, melyek tiltottak a 30 kombinált kezelés alatt (majd később utána a mono - "csak" kemoterápiás kezelés alatt), és milyen adagolásban( Tvitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok, gombák)? Használhatjuk-e a kezelés alatt pl. a Flavin 7 italokat? Köszönettel és tisztelettel:

Dr. Tóth Judit válasza a Agydaganat, Sugárkezelés témában

Kedves Kérdező! A sugárkezelés előtt 2 órával érdemes bevenni a kemoterápiás szert, előtte pedig 3-4 órán belül a hányingercsillapítót. Nem javaslom egyik szert sem, sem a kezelés alatt, sem a kezelés után. Pozitív hatását nem láttam, negatívat viszont igen.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit
Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Itt kérdezhet
Kérdés: 2016. április 02., 10:00 ; Megválaszolva: 2016. április 03., 19:01

CIKKAJÁNLÓ
Férfi inkontinencia
Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
Tiszta orrok, nyugodt napok
A meningeoma jóindulatú agydaganat, az agyburok (meninx) sejtjeinek burjánzásából származik. Milyen tünetek utalnak a betegségre, hogyan ismerhető fel és hogyan...
A retinoblastoma kezelése az egyszerűbb lézeres kezeléstől a szemgolyó eltávolításáig is terjedhet. Rosszindulatú daganatról lévén szó, a kezelés elsődleges cél...
Az agydaganat tünetei gyakran hosszú ideig nem jelentkeznek, így a betegség rejtve marad, mivel semmilyen panaszt sem okoz. A tünetek alapján az agydaganat nehe...
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Tisztelt Doktornő! Édesapámnál prosztatarákot diagnosztizáltak biopszia alapján amit gyulladás közben csináltak ezért reméltük,hogy ez fals érték. A PSA 27 vol...
Kedves Doktornő, A kérdésem az lenne, hogy jelenleg gemcitabin kezelést kezdtünk el (2 alkalommal) és mind a kétszer nagyon rossz állapotba került tőle a felsé...
Tisztelt Doktor Nő! Változó korban lévő 47 éves nő vagyok. Jelenleg folyik a kivizsgálásom, hormonpótló kezelést szeretnék beállíttatni. Rákszűrésem negatív, ...
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Férjem CT eredményei aggasztanak, így véleményt szeretnék kérni hogy ez jelenthet-e rákot? A PANCREAS FELETT TÖBB, 5-10 mm-es ny...
Tisztelt Főorvos Asszony. A tumor markerek közül az egyik pozitív lett. Ez a Se CEA 2,78 normál érték <2,50. Prosztata túltengésem van tudom, hogy ezzel PSA kap...