Tetoválás, piercing cukorbetegen

Én 8 éve cukorbeteg vagyok, és asztmás is, de az orvosom szerint minden rendben van nálam, semmi szövődmény (a cukorbetegség miatt). A célom az lenne most, hogy megtudjam: a cukorbetegségem miatt lehet-e tetoválásom, illetve piercingem? Úgy hallottam, hogy nekem veszélyesebb lehet, igaz ez? Vagy "csak" ugyanolyan veszélyeket hordoz, mint más embereknek? Előre is köszönöm a segítséget!

WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség, tetoválás, piercing témában

A tetoválás és a piercing veszélye a fertőzés kialakulása. Ez cukorbetegeknél sokkal nagyobb eséllyel alakul ki. Ha a vércukorháztatás rendezett, ez a rizikó kivédhető, de ez nem jelenti azt, hogy nem lép fel szövődmény. Az alábbiakat tartsa szem előtt, ha mégis a piercing vagy a tetoválás mellett dönt: Az a rész, mely rosszabb vérkeringésű, pl. boka, vagy az a rész, ahova inzulint ad, ne legyen érintett. A tetoválás/piercing előtt kérdezze meg gondozó diabetológusát is, az igényesebb helyeken orvosi véleményt kérnek a művelet elvégzése előtt. Ha elkészült a mű, fokozottan figyelje a fertőzés jeleit, előtte tökéletes fertőtlenítés és utána is megfelelő kezelés szükséges.

WEBBeteg szerkesztőség
Itt kérdezhet
Kérdés: 2010. július 09., 22:31 ; Megválaszolva: 2010. szeptember 30., 15:33

CIKKAJÁNLÓ
Férfi inkontinencia
Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
Tiszta orrok, nyugodt napok
A gyermekkori cukorbetegség nagyobb részben inzulinhiányon alapuló, ún. 1-es típusú diabetes. Ilyenkor az elpusztult inzulintermelő sejtek nem képesek feladatuk...
A TIA (tranziens iszkémiás attak) egy olyan agyi keringészavart jelent, amikor egy vérrög következtében érelzáródás történik az agyban átmeneti neurológiai tüne...
Ha a vércukorszint 3,5 mmol/l (70 mg/dl) érték alá esik, gyengeségérzés, remegés, verejtékezés és szívdobogásérzés észlelhető a szervezetben. Azoknál a betegekn...
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Tisztelt Doktornő! Szeretném megtudni, hogy az alábbi laboreredmény alapján valóban indokolt-e Adimet 1000mg napi fél szem szedése, vagy elegendő lenne komolya...
Tisztelt doktor Nő,Úr! A cukorbetegség alatti esetleges ízérzékelés megváltozásával kapcsolatban kérdeznék. Lehet esetleg olyan fokú hogy ne lehessen megkülönb...
Tisztelt Doktornő! 2-es típusú cukorbetegségem van, és most új gyógyszereket írtak fel a számomra, azonban nem világos, hogyan is kellene szednem őket. A Merck...
Tisztelt Doktornő! Az alábbi terheléses vércukoreredémnyekkel kapcsolatban kérném tanácsát. Ez inzulinrezistenciának számít, szükséges vele felkeresnem endokri...
Tisztelt Főorvos Asszony! Édesanyám egyedül élő, 84 éves, I. típusú cukorbeteg. Orvosi előírásra naponta 2x kell inzulint beadnia, reggel 26, este 14 egységet....