Kezdődő cukorbetegség lehet?

Tisztelt Szakértő! Negyven éves 2 gyermek édesanyja vagyok és kissé (nagyon) túlsúlyos (156 cm-80 kg)!A második gyermekkel voltam terhes(aki 4 éves) amikor jelentkezett a magas cukor , de szülés után elmúlt! 84 kg voltam amikor szültem és azóta sem tudtam lefogyni, így most is tartom a 80kg-ot. Gyanítom hogy elér engem is a cukrosság , mert édesanyám is inzulinos már kb. 20 éve! Ő is ennyi idős volt mint most én! 8.7 cukrot mért nem rég a napokban nekem a cukormérőjével kérdésem hogy ez már magasnak számít-e? Megjegyzem még itt hogy terhességem idején 9.8 -cal kellett nagyon visszafognom a szénhidrátot! Milyen tüneteket produkálhat a cukor? Fáradtságot érzek állandóan, de ezt a munkámra fogom talán attól! (Élelmiszer eladó vagyok egy ABC-ben) Válaszát nagyon köszönöm előre is!

Dr. Rakk Erika válasza a Vércukorszint, Cukorbetegség témában

Kedves Kérdező!A 8,7 mmol/l már magasabb érték, még akkor is, ha nem éhgyomorra mérték. Okvetlen csináltasson laborvizsgálatot! Pajzsmirigy alulműködés is állhat annak háttérben, hogy nem tud lefogyni, ezért TSH szintet is nézzenek!

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika
diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

Orvos válaszol

Kedves Kérdezőnk!

Felhívjuk figyelmét, hogy az Orvos válaszol szolgáltatás díjköteles, amit egy emelt díjas SMS elküldésével lehetséges kifizetni.
Az SMS díja bruttó 508 Ft/SMS.
Részletesen a szolgáltatásról, ügyfélszolgálat elérhetőség

1. Küldje el a WEBBETEG szót a következő telefonszámra: 06-90-643-644
2. Írja be a válaszüzenetben kapott kódot a következő oldalon!
3. Írja le kérdését szakértőnknek!

KÉRDÉS FELTEVÉS

CIKKAJÁNLÓ

Bőrgomba
A bőrgomba diagnosztizálása, kezelése és megelőzése.
Akár -12 dioptria is korrigálható
Jelentkezzen ingyenes alkalmassági vizsgálatra a Sasszemklinikán
A modern technikáknak köszönhetően egyre több lehetőség van az 1-es típusú inzulinhiányos cukorbeteg nők számára a terhességet megelőzően, valamint a terhesség ...
Diabéteszünk súlyosságától függően inzulin- és akár gyógyszeres kezelésre is szükségünk lehet kezelésünk folyamán, ám nem árt alaposan megterveznünk ezek hatéko...