Van inzulin rezisztenciám?

A napokban csináltattam inzulinrezisztencia vizsgáltatot (éhgyomorra), aminek az eredményei: Glucose terh. 0perc 3, 81mmol/l, 120perc 6, 08; Inzulin terh. 0perc 3, 41mIU/l, 120perc 45, 57mIU/l. Normálisak az értékeim? Van inzulin rezintenciám?

▼ hirdetés

WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség, inzulin rezisztencia témában

Az inzulinterhelés 120. perces eredménye emelkedett értéket mutat (22-ig normális). Így nagy valószínűséggel inzulinrezisztenciája van. Ez az állapot gyakran jár túlsúllyal, ebben az esetben fokozott fizikai aktivitás, gyakori kis étkezések javasoltak. Illetve tervezett teherbeesés előtt policisztás ovárium szindróma okozója is lehet.

Üdvözlettel:  
Dr. Laczkó Andrea diabetológus

 

WEBBeteg Szakértő
Orvos
Itt kérdezhet
Kérdés: 2008-07-31 10:58:05 ; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 10:10

CIKKAJÁNLÓ
Allergiás?
A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
Tehet a hüvelygomba ellen
A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
A (poli)neuropátia a perifériás (környéki) idegeket érintő károsodás, mely általában nem önálló betegségként jelenik meg, hanem valamilyen anyagcsere-betegséghe...
Fontos kérdés: kiknek és mikor lenne szükséges lépni a cukorbetegség, konkrétabban a 2-es típusú diabétesz megelőzése irányában?
A cukorbetegség bakteriális és gombás nőgyógyászati fertőzésekre egyaránt hajlamosít. Az egyik leggyakoribb és legismertebb nőgyógyászati gyulladásos kórkép, me...
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Tisztelt Doktornő! Fél éve nem esek teherbe, ezért végeztettem el egy átfogó vizsgálatot, melynek többek között a terheléses vizsgálat is része volt. Érdeklődn...
Édesapám cukorbeteg, azt hiszem kettes típusú. Az utóbbi héten háromszor edett le 1,9 körülire a vércukorszintje, miközben sem evés, sem ivás terén nem volt sem...
Tisztelt Szakértő! Nagy fokú stressz, szorongás, tűfóbia, vérvétel eredményétől való szorongás emiatt egész éjszaka álmatlanság, gyomorgörcs, megemelheti az éh...
Tisztelt Doktornő! A napokba inzulinrezisztencia vizsgálaton vettem részt. 160cm vagyok 57 kiló A kérdésem, hogy a terheléses eredmény jónak számít-e vagy IR ...
Tisztelt Dr.nő/Dr.úr! Édesanyám lábfeje ,főleg az ujjak vörösek,és fekete, száraz ,foltok jelentek meg a lábujjakon.Orvoshoz nem hajlandó menni főleg a kialaku...