Szemölcs, tyúkszem és szoptatás

Tisztelt Szakértő! Jobb kezem gyűrűsujján évek óta van egy szemölcs, ami mára már zavaróan nagyra nőtt. Emellett még van néhány apró, kezdődő szemölcsöm is (mindkét kezemen), amik méretüknél fogva még nem okoznak gondot, azonban szeretném megakadályozni a további szaporodásukat. A bal talpamon pedig egy tyúkszem okoz kellemetlenséget, ami már szintén több éve ott van, azonban mostanában kezd érzékennyé válni. A kérdésem az, hogy hogyan tudnék megszabadulni a szemölcstől és tyúkszemtől anélkül, hogy abbahagynám a kislányom szoptatását, illetve miként tudnám megakadályozni az újabb szemölcsök kialakulását? A tyúkszemmel kapcsolatban az is fontos, hogy olyan módon távolítódjon el, ami nem okoz napokig tartó járásképtelenséget, mert két kicsi gyereket kell folyamatosan ellátnom. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

▼ hirdetés

Dr. Tóth Gyöngyi válasza a szemölcs témában

Tisztelt Kérdező! A leghatásosabb és a szoptatásra egyáltalán hatással nem lévő kezelés a szakrendelőben végzett krioterápia(folyékony nitrogénes fagyasztás) ezenkívül recept nélkül kapható ecsetelő (pl.Duofilm) használata javasolt még. A tyúkszem eltávolítása pedikűrös által lehetséges, de előzőleg bőrgyógyászati szakvizsgálatot javasolnék a biztos diagnózis felállítása céljából.

Dr. Tóth Gyöngyi
Dr. Tóth Gyöngyi
Bőrgyógyász-kozmetológus
Itt kérdezhet
Kérdés: 2012. október 22., 21:13 ; Megválaszolva: 2012. október 25., 16:16

CIKKAJÁNLÓ
Merevedési probléma
Rengeteg oka lehet, ezek egyike a krónikus prosztatagyulladás.
A szemölcsök kellemetlenek, és akár veszélyesek is lehetnek. Némelyek maguktól eltűnnek néhány nap alatt, mások viszont akár hónapokig vagy évekig is makacsul k...
A szemölcs kezelése elsősorban bőrgyógyászati feladat. A drogériákban kapható szemölcsirtó készítmények csak ideiglenesen csökkentik a szemölcs méretét, a végle...
Sokan nem tudják, hogy a condyloma nem csak nemi úton terjed. A betegség számos egyéb módon is elkapható. Veszélyt jelent a gyermekekre is.
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kedves Doktornő! Az utóbbi napokban vettem észre,hogy a végbél környéki bőr eléggé kipirosodott és viszket is.Használok nedves törlőkendöt is székelés után.Kös...
Kedves Doktornő! Korábban írtam Önnek egy sebhorreás szemölcs kapcsán, ami a fejbőrön jelent meg. A napokban éreztem hogy felpuhult, és ma egy óvatlan mozdula...
néhány hónapja azt vettem észre hogy egy korábban szinte bőrszínű anyajegy sötétebb lett és mintha jobban kiemelkedne. Apró és szabályos, kb 0.5 cm átmérőjű. 2 ...
3hete végeztek fitymatultengés miatt mütétet a fiamnál.Ahol a szövetan erdemény lichent igazolt.Azota kelletkezet rajta egy holyag .Az lenne a kérdésem hogy az ...
Üdvözlöm, a bal lábszáramon, egy piros folt található, amely reggelre halványabb és nap végére erősebben látható, nap végén viszketéssel, amely krémezésre javul...