Gyógyszer allergia

Tisztelt Dr Hangonyi Csilla. 20 éves koromban tüdőgyulladás kezelésére írtak fel nekem tetraciklin alapú antibiotikumot. Az első adag után édesanyám elmondása szerint pirosodni kezdtem és szerinte volt bőrtünetem. Ekkor kihívta a háziorvosunkat, aki leállította a szert és adott ellenanyagot. Most szükségem lenne erre az antibiotikumra Helicobacter erradikáció miatt, mivel a többi lehetőség nem sikerült. Csináltattam allergia tesztet, és tripla negatív lett (1ug, 10ug, 100ug/ml). Azonban a leletben leírják, hogy ez nem zárja ki a klinikai reakciót. Az a kérdésem, hogy mekkora esély van anafilaxiás sokk kialakulására? Nem igazán merem így elkezdeni. Mit kellene tenni? Mellékletben csatolom az allergiateszt eredményét. Válaszát várom és köszönöm. Üdvözlettel, Nagy Attila

▼ hirdetés

Dr. Hangonyi Csilla válasza a gyógyszerallergia témában

Kedves Attila! A gyógyszerallergia nagyon veszélyes. Súlyos allergiás reakciót válthat ki akár egy tabletta bevétele is. Semmiképpen nem javaslom annak a gyógyszernek a szedését , amire már egyszer allergiás reakciója volt. Üdvözlettel:

Kérdés: 2020. június 24., 14:27 ; Megválaszolva: 2020. június 24., 20:51

CIKKAJÁNLÓ
Hüvelygomba és fogamzásgátló
Online konzultáció
Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
Az összes gyógyszer betegtájékoztatójában találunk egy olyan bekezdést, melyben arra hívja fel a gyártó a figyelmünket, hogy mely gyógyszerekkel ne szedjük együ...
Leggyakrabban antibiotikumok és egyes gyulladáscsökkentők okoznak allergiás reakciókat, ugyanakkor a nem kívánt hatásokat csak kis mértékben okozza az allergia....
A keresztreakció egy allergén-specifikus jelenség, mely légúti allergia esetén különböző, főleg növényi eredetű ételek fogyasztásakor jelentkezhet. A keresztrea...
Kérdések és válaszok: Allergia
Tisztelt Doktornő. Segítséget szeretnék kérni Öntől. Tavaly nyáron egy egésznapos horgászat után, hazaérést követően elkezdtem csúnyán köhögni,tüsszögni és al...
Tisztelt Hölgyem/Uram! Pár hete kezdett el rendszeresen dagadni az arcom, mely viszketéssel, bizsergéssel jár. Vizes dagadás, puffadás a szemem, szám ,orrom bel...
Kedves Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy gyermekkoromban tejallergiát diagnosztizáltak nálam. Ezt követően az allergológus édesanyámnak azt javaso...
Tisztelt Webbeteg- munkatársak! A kérdéshez kapcsolódó adatok barátnőmé. Mongoliából származik. Két éve él Magyarországon. Az allergia tavasszal kezdődik és ta...
Szép napot! Az lenne a kérdésem, hogy volt egy darázscsípésem egy éve, melynek során rosszul lettem (igazából semmi zsibbadás,viszketés,piros kiütés nem jelentk...