Allergia kezelése

Tisztelt Doktornő. Segítséget szeretnék kérni Öntől. Tavaly nyáron egy egésznapos horgászat után, hazaérést követően elkezdtem csúnyán köhögni,tüsszögni és alig kaptam levegőt. Sürgősségin egy vénába és egy fenékbe adott injekcióval( sajnos nem tudom a nevüket) hamar javítottak az állapotomon. Ehhez hozzátennék még annyit, hogy előtte már pár hónappal éreztem, hogy fűnyírás közben időnként tüsszögő roham jön rám de pár mp. alatt el is múlik. Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges ilyen erős allergiás reakció vagy pánik is lehetett? Ezek után elmentem egy tüdő és légzés vizsgálatra( röntgen, tüdőkapacitás stb) mindent rendben találtak. Lendin szedését javasolták. Elmentem egy allergia tesztre is amelyből kiderült, hogy allergiás vagyok a nádra és a fűfélékre. Mellékletbe csatolom a pontos eredményeket. Sajnos nem volt lehetőségem személyesen allergológushoz forduljak a vírus helyzet miatt. Nem szeretném végleg abbahagyni a horgászatot és a fűnyírást is el kell végeznem, de félek, hogy megint ilyen erős rohamom lesz és alig kapok levegőt. Mit javasol, hogyan szedjem a Lendint? Csak alkalmanként(pl horgászat fűnyírás előtt) vagy állandóan esetleg időszakosan? A naponta 1 tabletta akkor is elég ha fokozottan ki vagyok téve az allergén növényeknek pl horgászatnál nád vagy fűnyírásakor a fűfélék? Nem tudom, mennyire befolyásolja a helyzetet, de 120kg felett vagyok. Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségét.

▼ hirdetés

Dr. Hangonyi Csilla válasza a allergia kezelése témában

Kedves Kérdező! Igazolt pollen allergiája miatt a szezon végéig javaslom, hogy minden nap szedjen antihisztamin tablettát (ha bevált, akkor a Lendint). Emellett antihisztamin , vagy szteroidos orrsprayt is ajánlok.Ez utóbbit csak vényre lehet kapni, de háziorvosa is írhat Önnek. Ha ez a kezelés nem szünteti meg panaszait, szedhet a Lendinből 2x1 tablettát, vagy kipróbálhat más antihisztamint is. ( pl. az Allegra vény nélkül is kapható) Mindenképpen a rendszeres allergia ellenes kezelés az, ami a tüneteket a leghatékonyabban csökkenti. Üdvözlettel:

Kérdés: 2020. június 01., 15:06 ; Megválaszolva: 2020. június 02., 22:27

CIKKAJÁNLÓ
Allergiás?
A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
Tehet a hüvelygomba ellen
A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
Az allergia kezelése általában tüneti, de súlyosabb vagy hosszan tartó, illetve visszatérő allergia esetén tartós gyógyszeres terápia is alkalmazható. A helyi h...
A hisztamin nevű anyag a szervezetben a legnagyobb mennyiségben az úgynevezett hízósejtekben és a bazofil sejtekben termelődő és raktározódó vegyület. Ha a táro...
Élelmiszer-allergiáról akkor beszélünk, ha az egyébként ártalmatlan tápanyagalkotókat az egyén szervezete a gyomor-bélrendszeren bejutva idegennek ismer fel, ez...
Kérdések és válaszok: Allergia
Tisztelt Dr Hangonyi Csilla. 20 éves koromban tüdőgyulladás kezelésére írtak fel nekem tetraciklin alapú antibiotikumot. Az első adag után édesanyám elmondása ...
Tisztelt Hölgyem/Uram! Pár hete kezdett el rendszeresen dagadni az arcom, mely viszketéssel, bizsergéssel jár. Vizes dagadás, puffadás a szemem, szám ,orrom bel...
Kedves Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy gyermekkoromban tejallergiát diagnosztizáltak nálam. Ezt követően az allergológus édesanyámnak azt javaso...
Tisztelt Webbeteg- munkatársak! A kérdéshez kapcsolódó adatok barátnőmé. Mongoliából származik. Két éve él Magyarországon. Az allergia tavasszal kezdődik és ta...
Szép napot! Az lenne a kérdésem, hogy volt egy darázscsípésem egy éve, melynek során rosszul lettem (igazából semmi zsibbadás,viszketés,piros kiütés nem jelentk...