Receptkereső

Kapucinus rizskuglóf

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes
Diéta: Gluténmentes,Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 16 dkg rizs
  • 7 dl tej
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg vaj
  • 1 csomag gluténmentes vaníliáscukor
  • 2 evőkanál gluténmentes kakaópor
  • 2 fürt szőlő
  • só a csokoládé#A mártáshoz: 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg gluténmentes
  • kakaópor
  • 5 dkg gluténmentes csokoládé
  • 1 kupica rum
  • 1 dkg gluténmentes liszt

Elkészítés:

A megmosott rizst vaníliás tejben, pici sóval puhára főzzük, majd kihűtjük. Közben a vajat kikeverjük tojássárgájával, cukorral és vaníliáscukorral, hozzátesszük a főtt rizst és a tojásfehérjéből felvert kemény habot, majd lazán összekeverjük. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe kakaóport keverünk. A kuglófformát kivajazzuk, először a kakaós-rizses felverttel töltjük félig, majd a sárga színű rizsmasszával teletöltjük a formát. Közepesen forró sütőben megsütjük. A kuglófot a formából tálra borítjuk, felszeleteljük, a közepét szőlővel díszítjük és a csokoládémártást melléöntjük.#A csokoládémártás: A cukrot a tojássárgájával, kakaóporral és a liszttel habverővel elkeverjük. Majd felöntjük a csokoládéval felforralt tejjel és felfőzzük, amíg krémsűrűségű lesz. Majd levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejszínt és a rumot.
Beküldöm a receptem >>

Új keresés
























Címkefelhő

TÁPANYAG- ÉS TÁPÉRTÉK KERESŐ