Alföldi hússalátával töltött paradicsom

Ételtípus: Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 8 paradicsom
  • 1 fejes saláta
  • 40 dkg alföldi hússaláta
  • 5 dkg gluténmentes majonéz
  • 1 evőkanál gluténmentes mustár
  • fél pohár gluténmentes tejföl
  • cukor
  • őrölt bors
  • fél evőkanálnyi citromlé
  • 25 dkg szójamentes párizsi (gluténmentes)
  • 1 főtt burgonya
  • 1 alma
  • 5 dkg csemegeuborka#A díszítéshez: főtt zöldségek
  • sárgarépa
  • kukorica
  • főtt bab
  • zöldborsó

Elkészítés:

A paradicsomokat megmossuk, a szárral ellentétes részén egy vékony szeletet levágunk, a belsejét karalábévájóval kikaparjuk. Sózzuk és őrölt borssal megszórjuk. Tálalásig félretesszük. Ezután elkészítjük az alföldi hússalátát. A felvágottat, a főtt burgonyát, az almát, a csemegeuborkát metéltre vágjuk. A majonézt tejföllel és a mustárral simára keverjük. Ízesítjük sóval, cukorral, citromlével. Hozzákeverjük a metéltre vágott nyersanyagokat és lazán összekeverjük. Az így elkészült alföldi hússalátánkat kávéskanállal a paradicsomokba töltjük. A kalapjukat a tetejükre helyezzük. Zöldsalátával, vajjal, töltött olajbogyóval díszítjük. Jól behűtve tálaljuk. Főtt zöldségekkel díszítjük.

Hasonló receptek

Érlelt sajt

, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Házi sajt, II.

, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Pikáns körözött

, Könnyű

Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: