Áfonyás túrófalat
Hozzávalók:
- 1 csomag zselatin
- 25 dkg zsírszegény túró
- 1 pohár natúr yoghurt
- 5 ek canderel édesítőpor
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 15 dkg mélyhűtött áfonya
- 1 szelet graham kétszersült kenyér
Elkészítés:
A zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint 4 ek. vízbe áztatjuk, és 10 percig állni hagyjuk. Hozzáöntünk fél dl vizet, és felforraljuk. A túrót alaposan áttörjük, belekeverjük a joghurtot, a CANDEREL édesítőport, a citromhéjat, és összedolgozzuk a zselatinnal. Végül az áfonya egyharmadát-felét (fagyosan) is belekeverjük. Négy kb. 1 dl űrtartalmú formát (vagy egy kb. 5 dl űrtartalmú tálkát) kiöblítünk hideg vízzel, és belesimítjuk a masszát. Kanálháttal kissé belenyomkodjuk. A kétszersültet morzsásra törjük, rászórjuk a formákra, és kissé megütögetjük egy kanál hátával (ez el is maradhat). Három-négy órára betesszük a hűtőbe. Vékony pengéjű késsel meglazítjuk a formák pereménél a túrókrémet, tálkára borítjuk, és a tetejét megdíszítjük a maradék áfonyával. Tálaláskor megszórjuk CANDEREL édesítőporral.
Hasonló receptek
Grízes piskóta gyümölccsel
Desszert, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes
Édesgofri
Desszert, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Joghurtfagyi
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes