Receptkereső

Bugaci sápatag

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű
Diéta: Hízókúra,Vashiány,Tojásmentes,Mogyorómentes,Cukormentes,Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg kicsontozott pulykacomb vagy pulykamell
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg szalonna
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10-15 dkg máj
  • 5-6 csemege uborka
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 3 dkg zsír
  • bors
  • pirospaprika
  • majoránna
  • fokhagyma.

Elkészítés:

A húst vágjuk vékony csíkokra és áztassuk be 2-3 órára sós, fokhagymás tejbe. A hagymát kockára vágva paprikával fonnyasszuk meg kevés zsíron, tegyük rá a húst, borsozzuk meg és addig süssük, míg meg nem puhul a hús. A májat szeleteljük fel, sózzuk meg és tűzforró zsíron, fedő alatt süssük 1-1 percig mindkét oldalán. Levét tegyük külön félre, a májat vágjuk fel vékony csíkokra és szintén tegyük félre. Pici zsíron pirítsuk meg a vágott szalonnát, majd szűrjük le és tegyük félre. Ha a hús félig megpuhult, a maradék húslét öntsük rá, hintsük meg majoránnával, tegyük bele a közepes darabokra vagdalt gombát és kis lángon főzzük fedő alatt, míg majdnem kész lesz. Ekkor tegyük bele a zöldborsót és a gyufaszálnyira vágott uborkát, főzzük kb. 5-10 percig, míg a zöldborsó puhulni kezd, ekkor habarjuk be 2 dl tejszínben jól elkevert 2 kávéskanál liszttel, forrjon egyet és kész is. Tegyük bele a májat és a máj levét, a szalonna zsírját és sózzuk meg ízlés szerint. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét a szalonna pörcével. Kagylótésztával, vékony csőtésztával, rizzsel tálalhatjuk. Bármilyen savanyúság, saláta illik hozzá.
Beküldöm a receptem >>

Új keresés
























Címkefelhő

TÁPANYAG- ÉS TÁPÉRTÉK KERESŐ