Amlodipin/atorvastatin teva

1. Milyen típusú gyógyszer az Amlodipin/Atorvastatin Teva és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Amlodipin/Atorvastatin Teva filmtabletta két hatóanyagot, amlodipint és atorvasztatint tartalmaz. Az amlodipin az úgynevezett „kalciumcsatorna‑blokkolók” csoportjába tartozik, és magas vérnyomás (hipertónia) kezelésére alkalmazható. Az atorvasztatin a „sztatinoknak” nevezett gyógyszercsoport tagja, a vérben lévő zsírok (koleszterin, trigliceridek) csökkentésére alkalmazható.

Az Amlodipin/Atorvastatin Teva szív‑ és érrendszeri (kardiovaszkuláris) betegségek (pl. mellkasi szorító fájdalom [úgynevezett angina pektorisz], szívroham vagy szélütés) megelőzésére javasolt olyan magas vérnyomásban szenvedő betegeknél, akiknél további szív‑ érrendszeri kockázati tényezők, pl. dohányzás, túlsúly, a vérben emelkedett koleszterinszint, a családban előfordult szívbetegség vagy cukorbetegség állnak fenn. Ha a magas vérnyomás mellett ilyen tényezők is jelen vannak, fokozott a kockázata annak, hogy a betegnél szív‑ és érrendszeri rendellenességek alakulnak ki.

Hogyan hat az Amlodipin/Atorvastatin Teva?

A magas vérnyomás egy olyan állapot, amikor a vérnyomás tartósan rendellenesen magas, ami a szív‑ és érrendszeri betegségek (pl. angina pektorisz, szívroham vagy szélütés) egyik kockázati tényezője. Az amlodipin ellazítja az ereket, így a vér könnyebben áramlik át rajtuk.

A koleszterin a szervezetben megtalálható természetes vegyület, ami a test normális növekedéshez szükséges. Ha azonban az Ön vérében túl sok koleszterin található, akkor ez lerakódhat az erek falán, beszűkíti az erek keresztmetszetét és végül elzárja azokat. Ez a szívbetegségek egyik leggyakoribb oka.

Gyógyszerinfók

Hatóanyag: mlodipine, atorvastatin

Kiszerelések: (Gyártó, TB-támogatási információk)

Vényköteles: Orvosi vényhez kötött

▼ hirdetés

Az atorvasztatin csökkenti a „rossz” koleszterin (az alacsony sűrűségű, más néven LDL koleszterin) szintjét, és növeli a „jó” koleszterin (más néven nagy sűrűségű vagy HDL koleszterin) mennyiségét a vérben. Hatását úgy éri el, hogy gátolja a májban azt az enzimet, amely a koleszterint előállítja. Ezen kívül elősegíti a koleszterin eltávolítását a véráramból.

2. Tudnivalók az Amlodipin/Atorvastatin Teva szedése előtt

Ne szedje az Amlodipin/Atorvastatin Teva‑t

- ha allergiás az amlodipinre vagy egyéb kalciumcsatorna‑blokkolóra, az atorvasztatinra, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

- ha Ön jelenleg májbetegségben szenved vagy szenvedett bármikor a múltban (lásd még a „Figyelmeztetések és óvintézkedések” című részt alább).

- ha Önnél a májműködésre vonatkozóan rendellenességet mutatnak a laboratóriumi vizsgálati eredmények

- ha Önnek nagyon alacsony a vérnyomása (hipotónia).

- ha úgynevezett kardiogén sokkban szenved (ebben az állapotban a szíve nem képes elegendő mennyiségű vért pumpálni a testébe).

- ha Önnek aorta‑billentyű szűkülete van (aortasztenózis).

- ha Ön szívroham után kialakult szívelégtelenségben szenved.

-ha Ön terhes, szoptat, vagy Ön fogamzóképes nő és nem használ megfelelő fogamzásgátló módszereket.

- ha az alábbi gyógyszerek bármelyikét szedi: ketokonazol, itrakonazol (gombásfertőzések kezelésére szolgáló gyógyszerek), telitromicin (antibiotikum).

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Az Amlodipin/Atorvastatin Teva szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével,

- ha kórelőzményében májbetegség szerepel.

- ha Ön 70 évnél idősebb.

- ha Önnek veseproblémái vannak.

- ha Önnél pajzsmirigy-alulműködés (hipotireózis) áll fenn.

- ha Önnek ismételt vagy tisztázatlan eredetű izomfájdalmai voltak, valamint, ha az Ön saját vagy a családi kórelőzményében öröklődő izombetegség fordult elő.

- ha Önnek valaha egyéb koleszterinszint (vérzsír)‑csökkentő gyógyszerek (pl. egyéb “sztatinok” vagy “fibrátok”) korábbi szedése esetén izompanaszai voltak.

- ha rendszeresen fogyaszt nagy mennyiségű alkoholt.

- ha korábban agyvérzéses szélütése volt, vagy kis folyadékgyülemek vannak az agyában korábbi szélütések következtében.

Ha a fentiek bármelyike vonatkozik Önre, kezelőorvosa az Amlodipin/Atorvastatin Teva‑kezelés megkezdése előtt és esetleg a kezelés során vérvizsgálatot rendelhet el az izmokat érintő mellékhatások kockázatának meghatározása céljából.

Az Amlodipin/Atorvastatin Teva‑kezelés alatt

Ha tisztázatlan eredetű izomfájdalmat (mialgia), izomgörcsöt, fájdalmat vagy kimerültséget tapasztal, főként, ha ezeket általános rosszullét vagy láz kíséri, azonnal forduljon kezelőorvosához, mivel előfordulhat, hogy le kell állítani az Amlodipine/Atorvastatin-Teva‑kezelést. Akkor is forduljon a kezelőorvosához, ha nehézlégzés jelentkezik, köhög vagy romlik az általános egészségi állapota (kimerült, fogy, és láza van).

Amíg Ön ezt a gyógyszert szedi, a kezelőorvosa gondos megfigyelés alatt fogja tartani, ha Ön cukorbeteg, vagy ha fennáll a cukorbetegség kialakulásának kockázata. Önnél valószínűleg fennáll a cukorbetegség kialakulásának kockázata, ha a vérében magas a cukor‑ és a zsírszint, ha túlsúlyos, és magas vérnyomása van.

Gyermekek és serdülők

Ne adja ezt a gyógyszer gyermekeknek vagy serdülőknek, mivel ebben a korcsoportban a gyógyszer alkalmazása valószínűleg nem biztonságos.

Egyéb gyógyszerek és az Amlodipin/Atorvastatin Teva

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Néhány gyógyszer megváltoztathatja az Amlodipin/Atorvastatin Teva hatását, vagy az Amlodipin/Atorvastatin Teva befolyásolja meg ezek hatását. Az ilyen típusú kölcsönhatás az egyik vagy mindkét gyógyszer hatásosságát csökkentheti. Ugyanakkor fokozhatja mellékhatások kockázatát vagy súlyosságát, beleértve ebbe a fontos, de ritka, izomkárosodással járó állapotokat, a „rabdomiolízisként” és „miopátiaként” (izombántalomként) ismert betegségeket (lásd 4. pont).

Tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbi gyógyszerek bármelyikét szedi:

- egyes baktériumok elleni szerek, pl. rifampicin vagy fuzidinsav, úgynevezett makrolid antibiotikumok, mint pl. az eritromicin, klaritromicin, telitromicin, vagy egyes gombás fertőzések kezelésére szolgáló gyógyszerek, pl. vorikonazol, flukonazol, pozikonazol, ketokonazol, itrakonazol.

- a vérzsírok szintjét szabályozó gyógyszerek: fibrátok, mint amilyen a gemfibrozil, nikotinsav, kolesztipol és ezetimib.

- szívfrekvencia szabályozására alkalmazott gyógyszerek, pl. amiodaron, diltiazem, vagy olyan szívritmus szabályozók, mint a digoxin.

- görcsrohamok kezelésére és megelőzésére alkalmazott gyógyszerek, pl. karbamazepin, fenobarbitál, fenitoin, foszfenitoin, primidon, sztiripentol.

- az immunrendszer működését befolyásoló gyógyszerek, pl. ciklosporin.

- proteázgátlók és egyéb, a HIV kezelésére szolgáló gyógyszerek, pl. ritonavir, lopinavir, atazanavir, indinavir, darunavir, nelfinavir, efavirenz, delavirdin.

- warfarin (vérhígító gyógyszer).

- ezetimib (koleszterinszint-csökkentő).

- sztiripentol (epilepszia elleni gyógyszer).

- cimetidin (gyomorégés és gyomorfekélyek elleni gyógyszer).

- fenazon (fájdalomcsillapító gyógyszer).

- savlekötők (emésztési problémákra adott gyógyszerek).

- szájon át szedett fogamzásgátlók.

- boceprevir (májbetegségek, pl. hepatitisz C kezelésére szolgáló gyógyszer)

- depresszió kezelésére alkalmazott gyógyszerek, pl. nefazodon és imipramin.

- mentális (elmebeli állapotot érintő) betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek, pl. antipszichotikumok.

- szívelégtelenség kezelésére alkalmazott gyógyszerek, mint amilyenek a béta‑blokkolók (pl. bizoprolol, karvedilol, metoprolol).

- magas vérnyomás gyógyszerei(angiotenzin‑receptor‑blokkolók, béta‑blokkolók, kalciumcsatorna‑blokkolók, ACE‑gátlók, vízhajtók és nitrátok).

- alfa-1‑blokkolók, melyeket magas vérnyomás és bizonyos prosztataproblémák kezelésére alkalmaznak (pl. prazozin, alfuzozin, doxazozin, tamzulozin, terazozin).

- amifosztin (daganatok kezelésére alkalmazott gyógyszer).

- szildenafil (merevedési zavarok, impotencia kezelésére szolgáló gyógyszer).

- dantrolén és baklofén (izomlazítók).

- kortikoszteroidok (a szervezet gyulladásos megbetegedéseinek kezelésére alkalmazott gyógyszerek).

- vény nélkül kapható, közönséges orbáncfüvet tartalmazó gyógyszerek (depresszió kezelésére).

Az Amlodipin/Atorvastatin Teva egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal

Az Amlodipin/Atorvastatin Teva a nap bármely szakában bevehető, étkezés közben vagy attól függetlenül.

Grépfrútlé

Az Amlodipin/Atorvastatin Teva‑kezelés alatt ne igyon túl sok (1 vagy 2 pohárnál több) grépfrútlevet, mert a nagy mennyiségű grépfrútlé megváltoztatja az Amlodipin/Atorvastatin Teva hatását.

Alkohol

Az Amlodipin/Atorvastatin Teva szedése során kerülje a túlzott alkoholfogyasztást. Lásd még a „Figyelmeztetések és óvintézkedések” című részt ebben a pontban.

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljenkezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Terhesség

Ha Ön terhes vagy teherbe kíván esni, tilos Amlodipin/Atorvastatin Teva‑t szednie. A fogamzóképes nőknek az Amlodipin/Atorvastatin Teva‑kezelés alatt megbízható fogamzásgátló módszereket kell alkalmazniuk.

Szoptatás

 Ha Ön szoptat, tilos Amlodipin/Atorvastatin Teva‑t szednie.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Ne vezessen  vagy ne használjon gépeket, ha e gyógyszer bevételét követően szédül..

3. Hogyan kell szedni az Amlodipin/Atorvastatin Teva‑t?

A gyógyszertmindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Felnőttek

Az ajánlott kezdő adag naponta egy Amlodipin/Atorvastatin Teva 5 mg/10 mg filmtabletta. Amennyiben szükséges, a kezelőorvosa az adagot naponta egy Amlodipin/Atorvastatin Teva 10 mg/10 mg filmtablettára emelheti.

A filmtablettát egészben, egy kevés vízzel kell lenyelni. A filmtablettát a nap folyamán bármikor, étkezés közben vagy attól függetlenül be lehet venni. Ajánlott azonban, hogy a gyógyszert minden nap azonos időben vegye be.

Tartsa be a kezelőorvosa által előírt diétát. Különösen fontos, hogy kerülje a zsíros ételeket, ne dohányozzon és rendszeresen mozogjon.

Ha úgy gondolja, hogy az Amlodipin/Atorvastatin Teva hatása túl erős vagy túl gyenge, beszéljen kezelőorvosával.

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél

Ez a gyógyszer nem javasolt gyermekek és serdülők számára.

Ha az előírtnál több Amlodipin/Atorvastatin Teva‑t vett be

Ha az előírtnál több Amlodipin/Atorvastatin Teva filmtablettát vett be (többet, mint az Ön szokásos napi adagja), a legvalószínűbb mellékhatás, ami jelentkezhet az alacsony vérnyomás (hipotónia). Forduljon kezelőorvosához vagy keresse fel tanácsért a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát. Vigye magával a megmaradt tablettákat, a gyógyszer dobozát vagy a tablettatartályt, hogy a kórházi személyzet könnyen azonosíthassa a bevett gyógyszert.

Ha elfelejtette bevenni az Amlodipin/Atorvastatin Teva‑t

Ha elfelejt bevenni egy adag Amlodipin/Atorvastatin Teva‑t, a következő adagot vegye be a szokásos időpontban. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.

Ha idő előtt abbahagyja az Amlodipin/Atorvastatin Teva szedését

Ha abbahagyja az Amlodipin/Atorvastatin Teva‑val folytatott kezelést, állapota romolhat. Csak akkor hagyja abba a gyógyszer szedését, ha ezt kezelőorvosa mondja Önnek.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban,vagyszeretné abbahagyni a kezelést, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Ha a következő mellékhatások bármelyikét tapasztalja, hagyja abba az

Amlodipin/Atorvastatin Teva szedését, és azonnal értesítse kezelőorvosát vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát, mivel sürgős orvosi ellátásra lehet szüksége.

- Az arc, a nyelv és a légcső duzzanata, amely jelentős légzési nehézséget okozhat.

- Ha tisztázatlan eredetű izomgyengeség, izomérzékenység vagy izomfájdalom lép fel, és ezzel egyidőben rossz a közérzete vagy láza van(ezen mellékhatások egyszerre történő megjelenése nagyon ritkán súlyos, életet veszélyeztető állapot, úgynevezett rabdomiolízis kialakulásához vezet).

Egyéb lehetséges mellékhatások:

Gyakorimellékhatások (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

- allergiás reakciók,

- a vércukorszint emelkedése (ha Ön cukorbeteg, továbbra is folyamatosan ellenőriznie kell vércukorszintjét),

- fejfájás (elsősorban a kezelés megkezdésekor), szédülés, fáradtságérzet, álmosság,

- kipirulás,

- rendszertelen szívverés (palpitáció),

- az orrjáratok gyulladása,

- torokfájás, orrvérzés,

- hányinger, hasi fájdalom, emésztési zavar, megváltozott székelési szokások (ideértve a hasmenést, székrekedést és a haspuffadást),

- izom- és ízületi fájdalom, izomgörcsök, hátfájás, végtagfájdalom,

- a karok, a kezek, a lábak, az ízületek vagy a lábfejek duzzanata (ödéma),

- vérvizsgálati eredmények megváltozása, pl. a kreatin-foszfokináz enzim és bizonyos májenzimek szintjének emelkedése.

Nem gyakori mellékhatások (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):

- hepatitisz (májgyulladás),

- alvászavarok,

- vércukorszint-csökkenés (ha Ön cukorbeteg, folytatnia kell vércukorszintjének gondos, rendszeres ellenőrzését),

- ájulás,

- étvágytalanság,

- testtömeg-gyarapodás vagy –csökkenés,

- hangulatváltozások, nyugtalanság, depresszió, görcsök, rémálmok,

- emlékezetvesztés, az érintés, illetve a fájdalom csökkent érzékelése, szurkáló, bizsergő érzés a kéz- vagy a lábujjakban,

- látászavarok (köztük kettőslátás), homályos látás, fülzúgás vagy fülcsengés,

- vérnyomáscsökkenés,

- légszomj (nehézlégzés),

- szájszárazság, az ízérzet megváltozása, orrdugulás (orrnyálkahártya-gyulladás), böfögés

- bőrkiütés vagy viszketés, viszkető bőrkiütés (csalánkiütés), hajhullás, véraláfutás, illetve apró pontok a bőrön, bőrelszíneződés, fokozott verítékezés,

- nyakfájdalom, izomgyengeség,

- mellkasi fájdalom,

- vizeletürítési panaszok (túlságosan bőséges éjjeli vizeletürítés és gyakori vizelés),

- impotencia, férfiaknál a mellszövet duzzanata,

- kellemetlenségérzet, gyengeségérzet, fájdalom, általános rossz közérzet, láz,

- fehérvérsejtek a vizeletben,

- hasnyálmirigy-gyulladás (panktreatitisz, mely gyomortáji fájdalmat okoz).

Ritka mellékhatások (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

- látászavarok,

- váratlan vérzés vagy véraláfutás,

- májrendellenességek (a bőr és a szemfehérje besárgulása),

- súlyos izomgyulladás, igen erős izomfájdalom vagy izomgörcs, mely nagyon ritkán rabdomiolízishez (az izomsejtek széteséséhez) és az izomszövet kóros lebomlásához vezethet. A kóros izomszövet lebomlás nem mindig múlik el, még azután sem, hogy Ön abbahagyta az Amlodipine/Atorvastatin-Teva szedését, és életveszélyes lehet, veseproblémákat okozhat.

- súlyos allergiás eredetű bőrreakciók, bőrpír, hólyagos bőrkiütések, hámlás, amely gyorsan ráterjedhet a test többi részére, és magas lázzal járó influenzaszerű tünetekkel kezdődhet,

- a mélyebb bőrrétegek gyulladása, beleértve az ajkak, a szemhéjak és a nyelv gyulladását,

- a vérlemezkeszám csökkenése a vérben,

- zavartság,

- a karokban vagy a lábakban jelentkező idegbántalom, olyan tünetekkel, mint pl. a csökkent érzékelés és gyengeség („perifériás neuropátia”),

- mellkasi fájdalom (angina),

- epevezeték-elzáródás (kolesztázis) olyan tünetekkel, mint pl. a szemek és a bőr sárgasága és sötét színű vizelet,

- a bőr és a nyálkahártyák duzzanata,

- a vázizomzat gyulladása vagy duzzanata (miozitisz), íngyulladás vagy ínsérülés.

Nagyon ritka mellékhatások (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

- allergiás reakció, melynektünetei lehetnek a hirtelen zihálás és mellkasi szorító érzés vagy fájdalom, a szemhéjak, az arc, az ajkak, a száj, a nyelv vagy a torok duzzanata, légzési nehézség, ájulás,

- férfiaknál és nőknél az emlő megnagyobbodása (ginekomasztia),

- csökkent fehérvérsejtszám,

- izommerevség vagy izomfeszülés,

- szívritmuszavarok (gyors vagy lassú szívverés), szívroham, a kis vérerek gyulladása,

- fogínygyulladás (gingiva hiperplázia),

- gyomornyálkahártya-gyulladás (gasztritisz),

- köhögés,

- halláscsökkenés,

- májelégtelenség,

- fényérzékenység (a bőr fényre való érzékenysége).

Nem ismert gyakoriságú mellékhatások (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):

- szexuális zavarok,

- depresszió,

- tüdőgyulladás („intersticiális tüdőbetegség”), mely légzési nehézséget, tartós köhögést és lázat okoz,

- „extrapiramidális szindrómának” nevezett kórkép, mely olyan tünetekkel jár, mint pl. az akaratlan mozgások, remegés, izommerevség és izomgörcsök, rendszerint az arcon és a nyakon,

- cukorbetegség. A cukorbetegségnek nagyobb a valószínűsége, ha az Ön vérében magas a cukor- és a zsírszint, túlsúlyos és magas vérnyomása van. Amíg Ön ezt a gyógyszert szedi, kezelőorvosa fokozott megfigyelés alatt fogja Önt tartani.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül*. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell az Amlodipin/Atorvastatin Teva‑t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A buborékcsomagoláson és a dobozon feltüntetett lejárati idő (Felh., illetve Felhasználható:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Legfeljebb 25°C‑on tárolandó.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz az Amlodipin/Atorvastatin Teva?

- A hatóanyagok az amlodipin és az atorvasztatin.

Amlodipin/Atorvastatin Teva 5 mg/10 mg filmtabletta:

5 mg amlodipin (bezilát formájában) és 10 mg atorvasztatin (atorvasztatin-kalcium formájában) filmtablettánként.

Amlodipin/Atorvastatin Teva 10 mg/10 mg filmtabletta:

10 mg amlodipin (amlodipin-bezilát formájában) és 10 mg atorvasztatin (atorvasztatin-kalcium formájában) filmtablettánként.

Az egyéb összetevők:

Tablettamag: kalcium‑karbonát, mikrokristályos cellulóz, hidegen duzzadó kukoricakeményítő, kroszkarmellóz‑nátrium, hidroxipropilcellulóz, poliszorbát 80, vízmentes kolloid szilícium‑dioxid, magnézium-sztearát.

Filmbevonat: Amlodipin/Atorvastatin Teva 5 mg/10 mg filmtabletta:Opadry II white 85F18422, amely polivinil-alkoholt, titán-dioxidot (E171), makrogol 3350-t és talkumot tartalmaz. Amlodipin/Atorvastatin Teva 10 mg/10 mg filmtabletta: Opadry II blue 85F205038, amelypolivinil-alkoholt,titán-dioxidot (E171), makrogol 3000-t,talkumot és indigókármin alumínium lakkot (E132) tartalmaz.

Milyen az Amlodipin/Atorvastatin Teva külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Amlodipin/Atorvastatin Teva 5 mg/10 mg filmtabletta: fehér színű, ovális, mindkét oldalán domború, 4,2 mm x 8,2 mm méretű, egyik oldalán mélynyomásos „AA” jelzéssel ellátott filmtabletta.

Amlodipin/Atorvastatin Teva 10 mg/10 mg filmtabletta: kék színű, ovális, mindkét oldalán domború, 4,2 mm x 8,2 mm méretű, egyik oldalán mélynyomásos „AA1” jelzéssel ellátott filmtabletta.

Kiszerelések:

Buborékcsomagolások:28, 30, 90 és 100 db filmtabletta.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Teva Gyógyszergyár Zrt.

4042 Debrecen, Pallagi út 13.

Címkék: AMLODIPIN/ATORVASTATIN, Magas vérnyomás, Koleszterin, Triglicerid,
▼ hirdetés

Hasonló termékek

Azonos hatóanyag

Azonos kategória

Kapcsolódó cikkek

Gyógyszerár figyelő