Légúti Fertőzés téma

A gégegyulladás tünetei és kezelése

A gégén belüli anatómiai viszonyok szűkebbek, a nyálkahártya laza, vizenyőképződésre hajlamos, és ezért gyulladás következtében a keresztmetszet még jobban beszűkülhet, amely nehezített légzést eredményez. Ez különösen érvényes csecsemőkre és kisgyermekekre.

Enyhe légúti fertőzés is belobbanthatja az asztmát

Tipikus náthás tünetekkel, tüsszögéssel, orrfolyással kezdődik, majd néhány nap elteltével súlyos nehézlégzéssé alakul az enyhe megfázás. Ha valaki asztmás, még jobban kell figyelnie a megelőzésre, kezdeti tünetekre és kezelésre.

A korai légúti fertőzések fokozzák a gyermekeknél az 1-es típusú cukorbetegség kockázatát

Azoknál a csecsemőknél, akik életük első 6 hónapjában visszatérő vírusos légúti fertőzésben szenvedtek, magasabb az 1-es típusú diabétesz kialakulásának kockázata a 8. életévre - állítja egy új, a JAMA című szaklapban megjelent tanulmány.

Nyár végi veszélyek: zavartalan átállás a szeptemberre

Az augusztus kicsit olyan, mint a hét napjai közül a vasárnap: még pihenünk, de már tudjuk, hogy hamarosan indul a teljes erőbedobás, munkában és az iskolában. Nézzük, mire figyeljünk szeptember közeledtével, hogy az átállás zavartalanul mehessen végbe. Csökkentsük például a megfázásos betegségek esélyét!

Kézhigiénés világnap - Fontos a gyakori, alapos, szappanos kézmosás

A gyakori, alapos, szappanos kézmosás fontosságára hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a kézhigiénés világnapon, május 5-én.

A D-vitamin hiány felelős a civilizációs betegségekért?

A gyermek és felnőtt lakosságban végzett nemzetközi tudományos vizsgálatok arra utalnak, hogy a lakosság D- vitamin ellátottsága nem megfelelő.

Közeleg a hidegfront: kik a legveszélyeztetebbek?

A hidegfront leginkább a magas vérnyomásban szenvedőket veszélyeztetheti, de a szívbetegeknél is előfordulhat mellkasi szorító fájdalom. Gyakori tünet még a fejfájás, de a hidegfront az agresszivitást is fokozza - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön, az MTI megkeresésére.

Torok gege

Üdv Egy honapja kuzdok felsolegutimegfazassalkezdodott eros natha es kohoges gondoltam csak elmulik. Hatelkezdett fajni a mandilaim de ugx mintha szetvertem volna ilyen eros fajdalmat sosem ereztem elm haz a dokumhoz kaptam klacid500 nem hasznalt H

fertőzés

Tisztelem! A panaszaim kb 1 éve fennállnak és számtalan vizsgálaton voltam már. 2014 májusában elkaptam valamit amitől a jobb nyaki nyirokcsomóm megdagadt. Két napra rá begyulladt a torkom és a szokványos bakteriális tüneteim voltak zöld slejm s

Influenza orvosi ellátása

Jó napot kìvánok! Segìtséget szeretnék kérni, hogy miért nem akar elmùlni az influenzám. Sajnos doktorhoz nem mehetek, mert külföldön élek és lejárt a beteg biztosìtásom, mivel 1éve nem találok munkát. Ha orvosi ellátást veszek igénybe, fizetnem kell

A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!
▼ hirdetés