Hidratáció téma

Hidratáció: Miért fontos odafigyelni a megfelelő folyadékpótlásra?

Egy felnőtt ember testtömegének mintegy 60 százaléka víz, legtöbb sejtünk (a zsírsejteket kivéve) legfőbb alkotója. Így érthető, miért létfontosságú, hogy a rendszeres étkezésen túl az állandó folyadékfogyasztásra is elegendő figyelmet fordítsunk.

Vízfogyasztás és anyagcsere

A víz nemcsak szomjoltó, hanem aktiválja az anyagcserét is.

A folyadék pótlása télen is fontos!

A folyadékháztartás egyensúlyának fenntartása nem csak nyáron fontos. A hidegebb évszakokban nem tapasztalunk olyan erős szomjúságérzetet, mint amikor árnyékban 30 °C van, éppen ezért, mivel ez a figyelmeztető jel télen nem olyan intenzív, nagyon fontos, hogy ilyenkor is fokozott figyelmet fordítsunk a megfelelő és rendszeres folyadékpótlásra.

A vízháztartás egyensúlya - A megfelelő hidratáció fontossága

Mi történik a folyadék- és elektrolit-háztartás zavara esetén? Miért fontos a megfelelő hidratáció?

A folyadék létszükséglet!

Azt mindenki tudja, hogy a folyadékfogyasztás elengedhetetlen az egészségünk érdekében, a napi ajánlott mennyiség felnőtteknek 2-2,5 liter.

Legyen télen is szép a kezünk és a lábunk!

Az ápolt, igényes megjelenéshez hozzátartozik kezünk és lábunk szépsége is!

Őszi szépülés a napraforgószár és a narancs erejével!

A nyár végi arckezelés az, ami egészen biztos, hogy mindenkire ráfér, aki sok időt töltött a napon nyáron, arra azért, aki iskolába indította a gyereket, és kicsit lestrapáltnak érzi magát, arra azért.

Egészségesek-e az izotóniás italok?

Az izotóniás italokat (más néven sportitalokat) általában sportolók fogyasztják az edzések előtt, alatt, illetve a testmozgás végeztével. Teszik ezt azért, hogy a szervezetükből verejtékezéssel eltávozott vizet és ásványi anyagokat (elektrolitokat) pótolják, egyúttal pedig energiával töltsék fel a kiürült raktárakat. Manapság egyre több termék közül van lehetőségük választani, amelyek azonban összetételükben különbözhetnek egymástól.

Nagy Adri szépségtitkai

Adri már kiskora óta egy füzetben gyűjtögette a női praktikákat, így nem is csoda, hogy olyan makulátlan a bőre.

A vízháztartás egyensúlya

A felnőtt emberi szervezet 60%-a víz, amelyből már 1-2%-os veszteség olyan tüneteket okozhat, mint a fejfájás, a fáradtság vagy az állóképesség csökkenése. Előzze meg a kellemetlen tüneteket és igyon elég folyadékot napközben, valamint sportolás közben is.

A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!
▼ hirdetés