Vegyszer téma

Vegyszerekkel szembeni allergia

Folyamatosan és növekvő mértékben vagyunk kitéve figyelmeztetés nélkül olyan vegyszereknek, amelyek jelen vannak a belélegzett levegőben, ételeinkben és italainkban, munkahelyeinken és otthonainkban egyaránt.

Hogyan takarítsunk a koronavírus-járvány idején?

Alig telik bele pár percbe, de ha a gyakran használt felületeket naponta egyszer letakarítjuk, azzal hozzájárulhatunk a fertőzés terjedésének megakadályozásához.

Tavaszi nagytakarítás: odafigyeléssel, biztonságosan, mérgezések elkerülésével

A tavaszi nagytakarítás során jellemző, hogy a megszokottnál alaposabb munkához nagy hatékonyságú, agresszív tisztító hatással rendelkező szerek használatára is szükség van. Az ilyen készítmények egyben nagyobb kockázatot is jelentenek. Ezért is rendkívül fontos, hogy a háztartási vegyszereket az előírásoknak megfelelően használjuk. Így elkerülhetők a mérgezések is.

Vegyszer nélkül is lehet hatékony a takarítás!

A gőz erejével nemcsak a baktériumokat, vírusokat pusztíthatjuk el, de a vegyszerektől kialakulható allergiákat is elkerülhetjük.

Ökotudatos háztartás

Sokan szeretnénk megszabadulni a vegyszerektől háztartásunkban.

Felelősség a háztartásban: a mosó- és tisztítószer gélkapszulák használata körültekintést igényel

Ahogy egyre több háztartásban próbálják ki az úgynevezett mosó- és tisztítószer gélkapszulákat, úgy nő az ezzel összefüggő gyermekbalesetek száma, ezek megelőzésért a szülők is sokat tehetnek.

Kapcsolat lehet egyes vegyszerek és a gyermeki idegfejlődés zavarai közt

Egyes vegyszerek és a gyermekek idegrendszeri fejlődési zavarai összefügghetnek - állapította meg egy új amerikai kutatás.

Elég, ha egészségesen tiszta

Sajnos a legtöbb háztartásban indokolatlanul sok vegyszert használnak, amely nemcsak az ott élők egészségére hathat károsan, de a környezetet is mérgezi.(x)

A vegyszerek káros hatásai

Jelentősen gyengítik az immunrendszer működését vegyszerek bizonyos csoportjai, amelyek akár a gyermekeknek adott védőoltások hatását is csökkenthetik.

Egészségesek-e a vegyszerekkel kezelt gyümölcsök? Tartósítás és kényszerérlelés

A globális gyümölcsöskert a fogyasztók paradicsoma, a jelenség ugyanakkor komoly aggodalmakra is okot adhat. Vajon milyen eljárásokra van szükség, hogy a világ túlsó végéről utaztatott gyümölcs is megőrizze ízét és állagát? Mit művelnek a banánnal, az almával vagy a szamócával, hogy akár hetekig, hónapokig is frissnek tűnjön?

A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!
▼ hirdetés