Hiperaktivitás téma

Figyelemzavar - Az azonnali visszajelzés segíthet

Szakemberek szerint a mindennapi életben nehéz megvalósítani, hogy a tanárok folyamatosan azonnali visszajelzést adjanak a figyelemzavaros, hiperaktív gyerekeknek.

Az ólom felhalmozódik a szervezetben - Miért veszélyes?

Az ólom jelenleg elfogadottnak tartott vérbeli szintje ártalmas a gyerekek központi idegrendszerére, érzelmi és intellektuális fejlődésükre - állapították meg brit kutatók, akik a határérték felére csökkentését javasolják.

A gyógyszerrel kezelt hiperaktív gyerekek jobban teljesítettek

A figyelemhiányos hiperaktív rendellenességgel (ADHD) élő gyerekek közül azok, akiket stimulálószerekkel kezeltek, jobban teljesítettek a matematikai és olvasási teszteken, mint azok, akik nem szedték a gyógyszert - közölték amerikai kutatók a Pediatrics című orvosi szaklap vasárnapi számában.

Gyermekkori viselkedési zavarok

Gyermeke viselkedése zavart okoz, vagy a korához képest nem tekinthető normálisnak? Tudjon meg többet azzal, hogy kitölti tesztünket, melyek gyermeke...

A gyakori gyermekkori sérülés a figyelemzavar tünete

Angol kutatók szerint a kisgyermekkorban előforduló gyakori sérülések a későbbi, figyelemzavarral járó hiperaktív viselkedési zavar tünetei lehetnek. Régóta folyik a vita arról, hogy mi okozza a hiperaktivitást

Az amerikaiak több pszichotróp szert szednek

Az amerikai tizenévesek háromszor több depresszióellenes vagy élénkítőszert kapnak, mint a német vagy holland kortársaik, állapította meg egy csütörtökön közzétett tanulmány.

Az elhízott anyáknak nagyobb eséllyel lesz hiperaktív gyereke

Megdöbbentő eredményt kapott az a svéd orvoscsoport, amely a skandináv országokban végzett felmérést, és azt vizsgálta, hogy van-e összefüggés az anya túlsúlya és a gyermekben kialakuló hiperaktivitás és figyelemzavar között.

A hiperaktív gyerekek gyógyszere jó az elesős öregeknek

A hiperaktív gyerekeknek felírt gyógyszer lényegesen javítja a mozgást azoknál az időseknél, akik gyakran esnek el, derítették ki izraeli tudósok. Már egyetlen adagtól is stabilabb lett az öregek járásmódja, és jobban teljesítették a szokásos tesztet.

Viselkedészavart okozó ételszínezékek

Viselkedészavart okozhat a gyerekeknél hat féle gyakran használt ételszínezék - állítják angol egyetemi kutatók. A brit élelmiszerbiztonsági hatóság ezért felszólította az illetékes minisztert, hogy 2009-től tiltassa be ezeket az adalékokat a szigetországban.

Tejmentes diétával a hiperaktivitás ellen

Új módszert fejlesztettek ki Norvégiában a hiperaktív gyerekek kezelésére - közölte az AFP francia hírügynökség vasárnap. A tudósok szerint megfelelő diétával elkerülhető a gyógyszerszedés. Orvosi körökben egyelőre szkeptikusan fogadják az új elméletet.

A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!
▼ hirdetés