Fájdalomcsillapítás téma

Színes szalagok az olimpikonokon

Nyilván sokaknak feltűntek azok a színes szalagok, csíkok, amelyeket rengeteg olimpikon visel a testén. Kézilabdások, sprinterek, focisták, teniszezők „ékesítik” magukat úgynevezett kinesiotape szalagokkal, amelyek fájdalomcsillapító hatásáról dr. Pál Mónika, az Oxygen Medical reumatológus szakorvosa beszélt.

Fülakupunktúra

Fülkagylónkon minden szervünknek van egy megfelelő pontja, melyet ha ingerlünk, gyógyhatással lehet az adott szervre.

A terápia lényegében az akupunktúrás pontok tűvel való kezelését jelenti. A tartós, tűvel végzett fülakupunktúra során 1,5 mm-es tűt helyeznek a megfelelő helyre, ami bőrszínű tapasszal van fedve, így nem feltűnő.  Ez a napi tevékenységeinket sem zavarja.

A fülakupunktúra számos betegség, tünet kezelésére alkalmas, pl. fogyókúrával, fájdalomcsillapítással, klimaxszal kapcsolatos panaszok. Kezelés segíthet egyes függőségektől is megszabadulni, mint például: dohányzás, alkoholizmus, drogfüggőség.

Fájdalom - Elkerülhető a szenvedés!

Fáj, lüktet, szúr, nyom, nyilall, éget, szorít... Ki ne érzett volna már legalább egyet vagy akár többet is ezekből a testet, lelket próbára tevő negatív hatásokból? A fájdalom egyidős az emberiséggel, a csillapítására történő törekvés is, ennek ellenére csak a XXI. században keresik intenzíven a választ, a megoldást a fájdalom okozta kínokra.

Algoplast tapasz: helyi fájdalomcsillapítás mellékhatások nélkül

A váll, a boka és a csukló ízületei és az itt haladó inak különösen nagy fizikai igénybevételnek vannak kitéve, illetve ezek gyulladásos megbetegedése is fájdalmas tünetekkel járhat, ahogy egy adott izomcsoport túlterhelése is. A panaszok ellen hatékony megoldás az Algoplast fájdalomcsillapító tapasz. (x)

Medúzacsípés: Mi a teendő?

Környezetvédők hívták fel a figyelmet arra, hogy egyre nagyobb számban jelennek meg medúzák Nagy-Britannia partjai mentén. A brit vöröskereszt ajánlásokat adott ki a medúzacsípés fájdalmának enyhítésére.

A gyógyíthatatlan beteg

A magyarok kétharmada - ha gyógyíthatatlan beteg lenne - élete utolsó szakaszát szerettei körében szeretné eltölteni - derült ki abból a felmérésből, amely az idén 20 éves Magyar Hospice Alapítvány felkérésére készült.

A dohányzás fokozza a rákbetegek fájdalmát

Egy új tanulmány szerint azok a rákos betegek, akik állapotuk ellenére folytatják a dohányzást, a nemdohányzó pácienseknél nagyobb fájdalmat tapasztalnak.

Daganatos terápia

A daganatos betegségeket többféle terápiával lehet kezelni.

A cukoroldat nem csökkenti az újszülöttek fájdalmát

Az eddig elfogadott orvosi irányelvekkel ellentétben az újszülötteknek fájdalomcsillapításra adott cukoroldatnak egyáltalán nincs fájdalomcsillapító hatása.

A fájdalomcsillapítók súlyos mellékhatása - Kutatás

Ha valaki sokat szed a szinte mindenki által használt fájdalomcsillapító gyógyszerekből, jelentősen növekszik annak kockázata, hogy szívroham következtében fejezi be az életét. Dán kutatók vizsgálatának, egészséges emberek számára is figyelmeztető eredményeit a Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes szakfolyóirat közölte.

A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!
▼ hirdetés