Ösztrogén téma

A hormonkezelés megduplázza a mellrák kockázatát

Megkétszereződik az emlőrák kockázata azoknál a nőknél, akik a havivérzés megszűnése után kombinált hormonkezelést kapnak. Ha viszont abbahagyják az ösztrogén és progesztin alkalmazását, egy éven belül 28 százalékkal csökken a rákveszély - derül ki egy tanulmányból.

Heti néhány ital lassítja a nők szellemi hanyatlását

Az Amerikai Geriátriai Társaság Lapjában megjelent tanulmány szerint a mérsékelt alkoholfogyasztás jót tesz az idősebb nők szellemi frissességének.

Az EU újra megvizsgálja a cumisüvegeket

Az Európai Unió Élelmiszerbiztonsági Hatósága (EFSA) bejelentette, hogy újból megvizsgálja azt a műanyag cumisüveget, amelynek betiltására Kanada nemrég megtette az első lépést. Az EFSA 2007 januárjában még biztonságosnak minősítette a bisfenol A-t tartalmazó cumisüvegeket.

Hormonnal a süketség ellen

Svéd orvosok felfedezték, hogy piaci forgalomban lévő hormonkészítményekkel, elejét lehet venni az időskori nagyothallásnak. Az ösztrogénnek, az elsődleges női nemi hormonnak az egyik receptora, kutatásaik alapján fontos szerepet játszik a hallásban - a férfiaknál is.

ösztradiol érték tú magas

Tisztelt Doktornő, az ősszel laborvizsgálat alapján megállapították, hogy az ösztradiol szint 127, 7 pg/mL Ez az érték ha jól látom kb. 3-4szerese az elfogadottnak. Van-e ezzel kapcsolatban valami további teendőm, ill. mit jelent ez a magasabb ért

A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!
▼ hirdetés