Frakcionált lézeres bőrfiatalítás

szerző: Dr. Parrák Zita, orvos-esztétikai specialista - WEBBeteg
megjelent:

Rengeteg nő, de manapság sok férfi is álmodik harmincas évei után fiatalos, rugalmas és selymes arcbőrről. Sajnos előbb vagy utóbb mindenkit utolér az idő, mindenki öregszik egy kicsit, és mindenkin meglátszanak az apróbb szépséghibák, a kisebb ráncok, a szarkalábak.

A bőr a harmincas évek után elveszti teljes vízmegkötő képességét, illetve már nem képes elég elasztint és kollagént termelni, ez a folyamat csökken, és épp emiatt jelennek meg a ráncok. Főként az arcon figyelhetőek meg ezek meg ezek a kellemetlen öregedési nyomok.

Az orvoslás és a modern technológiának köszönhetően viszont számos lehetőség van a bőr megfiatalítására, melynek egyik leghatékonyabb eszköze a frakcionált lézer.

Segítség lehet az akné okozta hegek halványításában is

A pattanások után visszamaradt hegek oka a bakteriális gyulladás miatti egyenetlen bőrgyógyulás. A CO2 micropixeles lézeres kezelés során a lézersugár nagyon sok apró pontban égeti meg a bőrt, és ezáltal a bőr mélyebb rétegéig eltávolítja a károsodott hámfelületet. A megégetett pontok között épen maradt hámszigetekből ezt követően megindul a gyógyulás, új kötőszöveti rostok, kollagén és elasztin képződik, ezáltal a bőr megújul, simább és rugalmasabb lesz.

Hogyan történik a frakcionált lézeres bőrfiatalítás?

A kezelés különösebb felkészülést nem igényel. Fontos, hogy a kezelt bőrterület ne legyen gyulladásos, sebes. A beavatkozás előtt az első konzultáció során mérjük fel a kezelni kívánt állapotát, továbbá ekkor dől el, hogy pontosan melyik területen történik majd a beavatkozás, illetve hogy milyen eredményre lehet számítani, hányszor érdemes találkozni. Esetleges bőrbetegségeket is ki lehet szűrni ilyenkor, ha erre még nem került sor. Bizonyos esetekben a lézeres arc-, illetve bőrfiatalító beavatkozásra várni kell, azt későbbre kell halasztani.

A beavatkozás lényege, hogy nagyon kis ideig, a másodperc néhány ezred részéig a lézersugár előre meghatározott mélységig mintegy megégeti a bőrt, rengeteg apró lyukacskát létrehozva ezzel. Az irha sejtek ezáltal annyira erős ingert kapnak a beavatkozás által, hogy a bőr rugalmassága és feszessége szempontjából olyan fontos rostokat tudnak termelni, mint a kollagén vagy az elasztin.

Természetesen nincs maradandó sérülés, nincsenek látható nyomok, és nincs kellemetlen fájdalom sem. Nem csoda, hogy a lézeres bőrfiatalítás ennyire elterjedt, hiszen hatékony módszerré vált a fiatalodni vágyók körében.

Az eredményre várni kell

A beavatkozás biztos eredményt mutat, azt viszont nem árt tudni, hogy csak pár hónap múlva lesz végleges, amikor is a bőr kollagén hálózata teljes mértékben újjáépül, és kellőképpen megerősödik. A nyak, arcbőr vagy dekoltázs területén a lézeres bőrfiatalítás látványos megoldást nyújthat mindenki számára.

Előnye, hogy nem maradnak vissza hegek és kellemetlen nyomok, nem változnak meg az arc vonásai, a bőr azonban feszessé válik. A lézeres bőrfiatalítás nem vesz sok időt igénybe, maximum fél órát, nincsenek fájdalmak és kellemetlen érzések.

Dr. Parrák Zita, orvos, esztétikai specialistaForrás: WEBBeteg
Orvos szerzőnk: Dr. Parrák Zita, orvos-esztétikai specialista
New Beauty Anti-aging és Orvos-Esztétikai Központ

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.