"Homoszexuális a férjem?" - A pszichiáter válaszol

Szerző: WEBBeteg

"Férjem viselkedéséből néha arra következtetem, hogy homo-, vagy biszexuális. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen kezelési módjai lehetnek ennek a problémának? Pszichiáterhez kellene mennie?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Kérdező!

Előfordulhat az is, hogy korábban csak ellenkező nemű személyekkel létesített kapcsolatot valaki, később azonban mégis megteszi ezt azonos neműekkel. Ennek az oka általában az, hogy azelőtt ezirányú vonzódását megpróbálta elnyomni, egy idő után azonban ez nem megy tovább.

Ha valaki bi-, vagy homoszexuális, azon nem lehet változtatni, csak lehetséges, hogy nem derül fény rá, mert az illető titkolja ezen vágyait vagy pedig a kapcsolatait. Tehát ha ez így van, elfelejtetni nem tudja párjával.

Nem pszichiátriai probléma az azonos neműekhez vonzódás

A homoszexualitásról
Napjainkban is heves viták tárgyát szokta képezni az azonos neműek egymás közötti testi-lelki barátsága, amely a társadalomból mindig is elutasító, eltaszító reakciót váltott ki. A homoszexualitásról >>

Az azonos neműekhez való vonzódás nem pszichiátriai probléma, csak ha valakinek a nemi kielégülése csak bizonyos tárgyakhoz, filmekhez, agresszív cselekedetekhez kötődik.

Ebben az esetben szükséges szakember megkeresése.

Lehet valaki lobbanékony természetű, de nem mindegy, hogy milyen mértékben, mit tesz ilyenkor.

Nyilván nem érdemes valakit provokálni, ha tudjuk, hogy bizonyos dolgokra "ugrik", de nem lehet úgy élni, hogy soha ne lehessen a másiknak ellent mondani.

Szexuális élet

Ha ok nélkül indulatos, agresszív a párja, nem tudja indulatait megfékezni, akkor érdemes pszichiátert megkeresniük.

Egyebekben ha valami láthatóan bosszantja férjét, akkor higgadtan, segítő szándékkal kell vele leülni vele beszélgetni, hogy mi nyomja a lelkét. Tudnia kell párjának, hogy szívesen meghallgatja bármikor.

(WEBBeteg/ Dr. Diószegi Judit, pszichiáter)

Módosítva: 2015.05.10 05:34, Megjelenés: 2015.05.10 05:34

CIKKAJÁNLÓ

 Rákgyógyítás

Rákgyógyítás

Hogyan működik a mesterséges intelligencia a rákgyógyításban? (x)

Hüvelygomba és fogamzásgátló

Hüvelygomba és fogamzásgátló

Sok nő küzd visszatérő hüvelyfertőzéssel, melyek között gyakori a gombás eredetű.

Online konzultáció

Online konzultáció

Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?

Lányoknál gyakran nehezen ismerik fel az...

Lányoknál sokszor nem veszik észre vagy hibásan diagnosztizálják az autizmust, mert annak előfordulása sokkal gyakoribb a fiúknál.

Amikor a lélek betegíti meg a férfiak...

A férfiak az erősebb nem képviselői, de számos tekintetben sokkal gyengébbek, érzékenyebbek, mint a nők, csakhogy problémáik kifejezésére ritkán találnak...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Ha szeretne értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.