Az újra felfedezett bórsav hatásos kiegészítője a hüvelygomba kezelésének

Támogatott tartalom
megjelent:

Nők rémálma a múlni nem akaró hüvelygomba. A candidiázis, avagy gombás hüvelyfertőzés viszonylag gyakori intim probléma, hiszen négyből három nő megtapasztalja legalább egyszer életében, és sokan vannak, akiknek visszatérően is kellemetlen panaszokat okoz. (x)

A hüvelygomba tünetei

Kezdetben lehet, hogy mindössze némi diszkomfortérzés jelentkezik az intim tájékon, ami azonban idővel fokozódhat: kellemetlen viszketés, égő érzés alakul ki, a hüvelybemenet és környéke kipirosodhat, begyulladhat. A hüvelyváladék megváltozott színe és állaga szintén gombás hüvelyfertőzésre utal: fehéres-sárgás színű, túrós-darabos folyás tapasztalható, amely nem jár kellemetlen szaggal. Bármennyire is kényelmetlen a viszketés, fontos, hogy lehetőleg ne vakarjuk, ne dörzsöljük az érzékeny területet, különben az irritáció és a gyulladás tovább fokozódhat, és ha nem vagyunk óvatosak, még esetleg ki is sebesedhet.

Hogyan kezeljük a hüvelygombát?

A legszerencsésebb, ha minél előbb felkeressük a nőgyógyászt, aki előírja a szükséges terápiát. Előfordul, hogy szájon át szedhető gyógyszerre is szükség van. Bizonyos esetekben a férfi partnert is kezelni kell: ha tünetük van, illetve megelőzésképpen még tünetmentes esetben is szükség lehet a kezelésükre a fertőzés ide-oda adogatása, vagyis a pingpong-effektus elkerülése érdekében.

Micovag Plus hüvelykúp

Micovag Plus - Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A hüvelygomba elleni helyi, kiegészítő kezeléshez pedig hasznos segítségünkre lehet a recept nélkül kapható Micovag Plus hüvelykúp.

Speciális összetétel, komplex hatás

Az előnyös összetevőket, köztük bórsavat és tejsavat is tartalmazó Micovag Plus hüvelykúp helyreállítja és normalizálja a hüvelyi pH-értéket, mely hasznos a kórokozó mikroorganizmusok megtelepedése és szaporodása ellen. A kamillából származó összetevője, a nyugtató hatású bizabolol pedig enyhíti a kellemetlen viszketést és égő érzést.

A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert

Akinek többször is volt hüvelygombája, talán már került olyan helyzetbe, amikor csak az orvos által receptre felírt bórsavas hüvelygolyók tudták csillapítani a tüneteit. Megtörténhet, hogy a fertőzés azért nem múlik a szokásos gombaellenes kezelésre, mert olyan gombafajjal állunk szemben, amely rezisztenssé, azaz ellenállóvá vált a gyakran használt hatóanyagokkal szemben. A bórsav azonban régi, jól bevált szer, amely képes megfékezni a hüvelyben normál esetben is jelen lévő Candida gombák túlzott szaporodását. A Micovag Plus hüvelykúp jelenleg az egyetlen olyan, recept nélkül kapható készítmény a hüvelygomba kiegészítő kezelésére, amely bórsavat tartalmaz.

Micovag

Mit tehetünk a megelőzésért?

Először is nem árt tisztában lennünk vele, mi az, ami kedvezhet a gombás hüvelyfertőzés kialakulásának. Hajlamosíthatnak rá bizonyos gyógyszerek, például, ha egy másik betegség miatt antibiotikumot kell szednünk, mert ennek mellékhatásként kialakulhat a hüvelygomba. Azt sem árt tudni, hogy a fogamzásgátló tablettát szedő nőknél viszonylag gyakori ez a hüvelyi fertőzés, mint ahogy a méhen vagy hüvelyen belüli fogamzásgátló eszközzel védekezőknél is könnyebben alakul ki. Egyes betegségek, például a cukorbetegség, vagy az immunrendszer gyengesége (pl. HIV), illetve ekcéma esetében is gyakran alakul ki hüvelygomba.

Érdemes kerülni a szoros, illetve műszálas alsóneműket, tangát, a tisztasági betét indokolatlan használatát, mert ezekbe könnyen befülledhet az intim terület, és a nedves-nyirkos közeg ideális táptalajt teremt a gombák szaporodásához.

Hajlamosító tényező lehet még a sok stressz, valamint tanácsos inkább kerülni a szénhidrátokban gazdag élelmiszerek nagy mennyiségben történő fogyasztását is.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Cikkajánló

Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos
WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus
WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus
WEBBeteg - Dr. Szalóczy Péter, nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
WEBBeteg - Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.