Ezért választják egyre többen a lézeres szemműtétet

Focus Medical - Támogatott tartalom
megjelent:

Évről évre egyre többen döntenek úgy, hogy lézeres látásjavító kezeléssel szabadulnak meg a dioptriáiktól és velük együtt a szemüvegüktől, kontaktlencséjüktől. De vajon miért ilyen népszerű a lézeres szemműtét? Utánajártunk a legfontosabb tudnivalóknak. (x)

A lézeres szemműtét teljesen személyre szabható

A modern diagnosztikai berendezéseknek köszönhetően a lézeres szemműtét teljesen személyre szabható. Ez azt jelenti, hogy a lézerkezelést a páciens szemének és szaruhártyájának egyéni, vagyis csak rá jellemző tulajdonságait figyelembe véve végzik el. Ezt két modern diagnosztikai műszer alkalmazása teszi lehetővé. Az egyik ilyen műszer az aberrométer (hullámfront-mérő berendezés), amellyel a szem nagyon apró, úgynevezett magasabb rendű fénytörési hibáit is fel tudják deríteni, a másik pedig a topográf, amivel a szaruhártya felszínét és egyenetlenségeit lehet kivizsgálni. A műszerek vizsgálati eredményét betáplálják a műtéthez használt lézerberendezésbe, amellyel így tökéletesen a páciens szeméhez igazodva tudják elvégezni a lézeres szemműtétet.

Lézeres szemműtéttel megszüntethetők a szemüveggel nem korrigálható hibák is!

Lézeres szemműtét

Az említett diagnosztikai eszközöknek köszönhetően a lézeres szemműtéttel azokat a fénytörési hibákat is meg lehet szüntetni, amelyeket szemüveggel és a kontaktlencsével nem lehet korrigálni. A szemnek ugyanis nemcsak dioptria hibái vannak, hanem a szaruhártyán találhatók apró egyenetlenségek, kisebb fénytörési hibák is, melyeket a speciális diagnosztikai eszközöknek köszönhetően fel tudnak térképezni, majd a lézer segítségével meg tudják szüntetni. Nem ritka, hogy a lézerkezelést követően a páciens látásélessége sokkal jobb lesz, mint korábban szemüveggel vagy kontaktlencsével volt.

A lézeres szemműtét 100%-osan biztonságos

A lézeres szemműtét az egyik legbiztonságosabb műtéti eljárás a világon, s tekintve, hogy mára több mint 24 millió ilyen műtétet végeztek el világszerte, rutinműtétnek számít. A csúcstechnológiás lézerberendezések pedig annyira precízek és pontosak, hogy lényegében fizikailag képtelenek a "tévedésre".

A lézeres látásjavító kezelés gyors és teljesen fájdalommentes

A lézeres szemműtét szemcseppekkel történő érzéstelenítéssel zajlik. A lézerkezelés a szaruhártya mélyebb, teljesen érzéketlen részében történik, így a korrekciós kezelés során semmilyen fájdalomérzetre nem kell számítani. A beavatkozás a modern lézerberendezéseknek köszönhetően csupán néhány percet vesz igénybe, a kezelést követően pedig azonnal tapasztalható a látásjavulás!

Azok számára is van megoldás, akik eddig nem voltak alkalmasak a lézeres szemműtétre!

Ma már hazánkban is elérhető a világ egyik legmodernebb lézeres látásjavító kezelése, a VISUMAX kezelés. A VISUMAX kezelést egy csúcstechnológiás lézerberendezéssel a VISUMAX femtolézerrel végzik, ami annyira kíméletes a szemhez, hogy azokon is tud segíteni, akik korábban a szemnyomás megemelkedésének veszélye miatt nem voltak alkalmasak a lézeres szemműtétre.

A VISUMAX kezelés szinte mindenkinek javasolható, aki szemüveggel vagy kontaktlencsével korrigálható rövidlátással, távollátással, astygmiával (szemtengelyferdülés) vagy presbyopiával (öregszeműség) küzd. Természetesen az, hogy kinek melyik típusú lézeres szemműtét a megfelelő, illetve, hogy elvégezhető-e nála a beavatkozás, nagyon alapos alkalmassági vizsgálatok során dől el.

Lézeres szemműtéttel az olvasószemüvegtől is megszabadulhatunk!

A lézertechnika fejlődése lehetővé tette, hogy azok is megszabadulhassanak a szemüvegtől, akik olvasószemüveg viselésére kényszerülnek. A VISUMAX LBV olvasószemüveg-kezelés a jelenleg elérhető egyik legkíméletesebb és legprecízebb lézeres látásjavító eljárás, amit Magyarországon elsőként a Focus Medical vezetett be. Az eljárás lehetővé teszi a szemüveg nélküli éles látást közelre és távolra egyaránt, 50 éves kor felett. A fájdalommentes kezelést követően azonnal tapasztalható a látásjavulás. Nincs szükség hosszas otthoni pihenésre, általában 1-2 napon belül a szokásos munkavégzésnek sincs akadálya. Az olvasószemüveg-kezelést, a lézeres látásjavító kezelésekhez hasonlóan 65 éves korig végzik.

Műlencse-beültetés helyett lézeres olvasószemüveg-kezelés!

Sokan úgy tudják, hogy a presbyopia (öregszeműség) csak komoly szemmegnyitó műtéttel, a szem belsejébe sebészileg beültetett lencsével korrigálható. Ez az információ azonban nem állja meg a helyét, hiszen a lézeres olvasószemüveg-kezelés szemmegnyitó műtét nélkül kínál megoldást az olvasószemüveg problémára. Ezért sokkal biztonságosabb eljárás, ami nem igényli azokat az esetleges kompromisszumokat sem, amiket a trifokális műlencsék beültetésénél szükséges meghozni. A lézeres olvasószemüveg-kezelés nemcsak minimalizálja a lencsebeültetés általi kockázatokat és kompromisszumokat, de tapasztalatok szerint sokkal több ember számára megfelelő.

Szemüveg helyett válassza Ön is a lézeres szemműtétet! Jelentkezzen alkalmassági vizsgálatra a Focus Medicalba, Magyarország legnagyobb múlttal és tapasztalattal rendelkező, a világon elérhető egyik legkorszerűbb lézertechnikát alkalmazó látásjavító központjába!

Cikkajánló

Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Dr. Cserháti Zoltán, szemész
WEBBeteg - Dr. Cserháti Zoltán szemész; Dr. Szemán Annamária, szemész, Focus Medical
WEBBeteg - Cs. K., fordító, Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász; Dr. Fodor Erzsébet, szemész
WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
WEBBeteg - Dr. Cserháti Zoltán, szemész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.