Száj nem marad szárazon

Szerző: WEBBeteg - Szponzorált tartalom

Mindenkinek kiszárad néha a szája, ez azonban még nem feltétlenül jelez betegséget. Ha a szájszárazság tartós állapottá válik, nem csupán kellemetlenséget okoz, hanem komoly egészségügyi problémára hívhatja fel a figyelmet. Néhány betegség (például a szájnyálkahártya hólyagos gyulladása), kemoterápia, dohányzás, fogszabályzó, protézis okozta sérülések és a változókor velejárója is lehet. A szájszárazság mellé gyakran társul égő érzés is. A tünetek enyhítésében nyújt segítséget az Endoral. (x)

A kellemetlen tünetek kezelésére

Cukorbetegségben, vagy egyes gyógyszerek mellékhatásaként talán az egyik leggyakoribb kellemetlen tünet a szájszárazság. A diszkomfortérzésen túl a kiszáradt szájban erősen megnövekszik a különböző fertőzések, szájüregi betegségek kockázata. Ez utóbbiak miatt is fontos a megfelelő kezelés.

Az Endoral szájöblítő oldat a szájszárazság megelőzésére és kezelésre ajánlott készítmény. Különleges, 100%-ban természetes eredetű összetevőjének, a sejtvédő hatású ectoinnak köszönhetően támogatja a károsodott szájnyálkahártya gyógyulását, nedvesít, ezáltal megelőzi a kiszáradást, illetve enyhíti a már kialakult szájszárazság jellemző tüneteit.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Endoral oldattal a gyulladás ellen

A száj nyálkahártyájának egyszerű gyulladását okozhatja fertőzés, nem kielégítő szájápolás, dohányzás, onkológiai kezelés, fogászati beavatkozás, fogszabályzó vagy protézis viselése, illetve bármilyen sérülés a szájüregben. A gyulladással járó tünetek meglehetősen kellemetlenek: a szájnyálkahártya kiszárad, ég, duzzadt, fájdalmas lehet, kifekélyesedhet, afták, hólyagok jelenhetnek meg a szájban. Az étkezés is fájdalmassá válhat, bevont nyelvvel, kellemetlen lehelettel és étvágytalansággal is társulhat. A kellemetlen tünetek enyhítésére és a nyálkahártya mielőbbi gyógyulásához használjon Endoral szájöblítő oldatot.

Alkalmazható daganatos kezelések során

Az ectoin

Az ectoint 1985-ben fedezték fel extrém időjárási körülmények között élő egysejtűekben. Hatását a felfedezése óta eltelt időben folytatott számos kutatás eredményei is igazolták.

Hivatkozások:

A szájnyálkahártya-gyulladás egy speciális fajtája a daganatos betegségek kezelése során fellépő gyulladás, a mukozitisz. Az Endoral szájöblítő oldat egyedülálló, aktív összetevőjének, az ectoinnak köszönhetően nagy segítséget jelenthet a daganatterápia következményeként kialakuló fájdalmas gyulladás, illetve szájszárazság tüneteinek enyhítésében.
Az ectoint a szélsőséges körülmények között (például sós tenger mélyén, sivatagi szárazságban, vagy gejzírekben) élő baktériumok termelik saját maguk megóvására a kíméletlen környezeti tényezőkkel szemben.

Az Endoral fő összetevőjének, a természetes eredetű gyulladáscsökkentő, sejtvédő ectoinnak köszönhetően védelmet biztosít a sejtek számára. Az ectoin membrán-stabilizáló hatással rendelkezik, ezáltal megóvja a sejteket a károsító tényezőkkel szemben. Csökkenti a szájnyálkahártya-gyulladást és enyhíti az azzal járó fájdalmat, vörösséget és az égő érzést. A kellemetlen, gyakran kifejezetten fájdalmas tünetek enyhítésével pedig megkönnyíti az evést, az ivást és a beszédet. Elősegíti a sérült szájnyálkahártya regenerációját.

Nedvesítse kiszáradt nyálkahártyáját, tisztítsa a szájüregét és óvja meg a szájszárazság súlyosbodásától!

Endoral – a száj nem marad szárazon!

A kockázatokról olvassa el a

használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Legutóbb frissült: 2019.04.18 15:04
Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Ha szeretne értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

CIKKAJÁNLÓ

 Intim védelem
Hogyan előzhetjük meg a hüvelyfertőzéseket, illetve kiújulásukat? (x)
Hogyan előzhetjük meg a hüvelyfertőzéseket, illetve kiújulásukat?
A szájüreg nyálkahártyájának gyulladása a leggyakrabban felületes gyulladás, de járhat mély sebekkel, fekélyekkel is. Érinthet egy adott területet...
A száj kiszáradása teljesen normális jelenség stresszhelyzetben vagy idegesség hatására. Ha azonban a szájszárazság tartós állapottá válik, nem csupán...