Dr. Csősz György

Szerző: WEBBeteg

Dr. Csősz György, a WEBBeteg nőgyógyász szakértőjének önéletrajza.

Dr. Csősz György

1963 május 29-én születtem Debrecenben. Édesapám id. dr. Csősz György sebészorvos, édesanyám Hertelendy Zsuzsanna pedagógus.

Tanulmányok

 • Általános iskolai tanulmányaimat a VI. kerületi Vörösmarty u-i iskolában kezdtem, majd az V. kerületi Szemere u-i iskolában német tagozaton folytattam.
 • Középiskolába a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumba jártam, mint bennlakó diák.
 • Érettségi után sikertelen egyetemi felvételim miatt a Budapesti Szt. István kh. szülészetén dolgoztam, mint műtőssegéd.
 • 1983 és 1989 között a SOTE AOK-t végeztem.

Szakmai tapasztalatok

 • Szigorló évtől kezdve a Péterfy Sándor utcai kórház szülőszobáján kezdtem dolgozni, mint takarító és az OMSZ-nál mint mentőtiszt. Diplomázás után a Péterfy kh. szülészetén helyezkedtem el, ahol a mai napig dolgozom.
 • Mentőtiszti képesítésemet 1988-ban szakvizsgámat Szülészet- Nőgyógyászatból 1993-ban tettem le.
 • 1998-ban szereztem meg az ultrahangos jártassági vizsgámat.
 • 1999. május 1. óta másodállásban az EUROPA MENTŐSZOLGÁLAT, majd a VECSÉSI EÜ. SZOLGÁLAT keretein belül orvosi ügyeletet látok el Pest megyében.
 • 2000 óta dolgoztam ugyancsak másodállásban az OEP felülvizsgáló orvosokat koordináló osztályának, mint felülvizsgáló főorvos ugyancsak Pest megyében.
 • Mindezek mellett az OMSZ-nál rendszeresen felkérésre oktatom a mentőtiszteket és az ápolókat a Szülészeti Oxyológiára.
 • Az elmúlt időszakban az EÜ rendszerében bekövetkezett változások miatt a Péterfy kórházról levált XVI. Kerületi szakrendelőbe került az állásom nagyobbik része. Ugyanakkor a három éves egészségbiztosítói munka felkeltette az egészségbiztosítás felé az érdeklődésemet. Így 2003 szeptemberében elkezdtem a Biztosítási Szakorvosi szakképesítés megszerzését. Ezt a szakvizsgát 2005 szeptember 25-én kiválóan megfelelt eredménnyel letettem.
 • 2007 óta felvételt nyertem az Igazságügyi Szakértői Névsorba így szakértőként is dolgozom.

Dr. Csősz György írásai a WEBBetegen>>

Módosítva: 2008.05.22 11:52, Megjelenés: 2008.05.22 11:52

CIKKAJÁNLÓ

 Influenza

Influenza

Milyen tünetekkel jár az influenza? Hogyan kell kezelni? Milyen szövődményei lehetnek?

A hurutos köhögés

A hurutos köhögés

Mikor beszélünk hurutos köhögésről? Mit tehetünk a tünetek enyhítéséért?

COVID-19 kisokos

COVID-19 kisokos

Amit tudnia kell és érdemes a járványról. A legfontosabb ismeretek egy helyen.

Új irányelvek az inkontinencia ellátásában...

Az inkontinencia egy százezreket érintő betegség Magyarországon, mégis tabuként kezeljük, sokszor még az érintettek sem beszélnek róla, így sokszor...

Zöld utat kapott az eddigi leghatékonyabb...

Széleskörűen hozzáférhetővé válik a magyar betegek számára is a remdesivir nevű hatóanyagot tartalmazó antivirális szer, amely az eddig ismert leghatékonyabb...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Ha szeretne értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Infografika és videó