Dr. Kalóczkai Andrea önéletrajz

WEBBeteg
frissítve:

Dr. Kalóczkai Andrea, ideg- és lélekgyógyász, klinikai farmakológus, a WEBBeteg.hu szakértőjének bemutatkozása.

Dr. Kalóczkai Andrea 2012 és 2014 között a WEBBeteg cikkírója és az Orvos válaszol rovat online tanácsadója.

Bemutatkozás

Dr. Kalóczkai Andrea

A Pécsi Orvostudományi Egyetemen szereztem diplomát 1989-ben, majd az ajkai Magyar Imre Kórház neurológiai osztályán kezdtem el gyakorolni hivatásomat. 1992-ben Budapestre kerültem, ahol a hajdani „Lipóton”, vagyis az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben folytattam pályafutásomat.

Itt mélyedtem bele az epilepsziás betegek gondozásába, a betegek komplex kezelésébe, a gyógyszeres terápiáktól kezdve a pszichoszociális betegvezetésen át, egészen az epilepsziaműtét előtti kivizsgálásáig. 1983-ban tettem neurológiai szakvizsgát. Később az EEG és Elektrofiziológiai Labor és Fejfájás Ambulancia orvosaként dolgoztam tovább Lipót falain belül.

Ekkor már erősen érdeklődtem a pszichoterápia iránt, és tanulmányaik után 2000-ben pszichodráma-csoportvezető lettem, majd 2001-ben szakvizsgáztam pszichoterápiából. Igy mind az önismerettel foglalkozókkal, mind lelki betegségben szenvedőkkel való foglalkozásra kiterjed végzettségem. Több epilepszia betegeknek szervezett terápiás és önismereti csoportot vezettem.

1998-tól a gyógyszeriparban dolgoztam, de klinikai munkámat nem szakítottam meg hosszú időre. Részt vettem a Szt. Margit Kórház neurológiai osztályának betegellátásában, a Korányi Tüdőgyógyintézet neurológiai ellátásában, és közel 15 évig az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet Epilepszia-szakrendelését is elláttam. Nemzetközi és hazai szakmai kongresszusokon gyakran vettem részt hallgatóként, és több alkalommal előadást is tartottam az epilepszia kezelésének témakörében.

Meseterápiát tanítok, és a mesékben megjelenő szimbólumokon keresztül önismereti segítséget nyújtok. Pszichés gondokkal küzdő betegeknek két terápiás pszichodráma csoportot is vezetek.

Klinikai farmakológiából 2003-ban szakvizsgáztam, több gyógyszervizsgálatban vettem részt vizsgáló orvosként.

Jelenleg magánrendelőmben és több magánklinikán várom neurológiai vagy lelki gondokkal küzdő betegek jelentkezését.

Frissítve: 2024.04.08. 00:00, Megjelent: 2012.01.27. 01:16
Címkék: Önéletrajz téma
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.