A nagy rákbeteg átalakítás

szerző: Sándor Judit, fordító - WEBBeteg
megjelent:

Egy franciaországi jótékonysági alapítvány (Mimi) húsz daganatos beteget alakított át. A jelentkezőktől csak annyit kértek, hogy az átalakítás időtartama alatt, csukják le a szemüket, hogy a végeredmény leleplezése még hatásosabb legyen.

A betegek nem is sejtették, hogy nem szokványos átalakításról van szó, csukott szemmel csak azt érzékelték, hogy készítik a frizurájukat és a sminkjüket. Várva várták a pillanatot, amikor kinyithatják a szemüket, de az elbűvölő eredmény helyett, meglepő tükörképpel szembesültek:

Az átalakítás célja az volt, hogy a betegekkel – ha csak egy pillanatra is- de elfelejtessék a betegségüket. A kampányt a következő mondat ihlette: „Tudod, mi hiányzik a legjobban? A gondtalanság” – a legtöbb beteg ugyanis ezt említette, amikor megkérdezték tőlük, hogy mi hiányzik legjobban a betegség előtti életükből.

rákbeteg átalakítás

beteg átalakítás

rákbeteg előtte utána

külső átalakítása

átalakító kampány

átalakítás kampányfotó

Fotók: mimi-foundation.org

Vincent Dixon fotóriporter a leleplezésnél megörökítette a "Hacsak egy pillanatra..." kampány átalakított betegeinek reakcióját. "Másodperceken belül mosolygós arcok voltak a szobában. Abban a pillanatban a rák nem létezett" - olvasható az alapítvány közleményében.

A kampányról

A kampánynak két állomása volt, az elsőn elkészítették a képeket, majd a második állomáson bemutatták azokat egy kiállítás keretében, majd készült az előtte-utána képekből egy könyv is.

(Forrás: Mimi Foundation)

Cikkajánló

Penészes élelmiszer
Penészes élelmiszer

Mi bajunk lehet, ha ettünk belőle?

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Cs. K., fordító
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.