H1N1 - Manipuláció az egész járvány?

MTI
megjelent:

Vannak, akik a háború utáni történelem egyik legnagyobb kommunikációs manipulációját felvetve írnak az eseménysorról.

Világbotrány indul. Manipuláció-e a H1N1 járvány? Az Európa Tanács vizsgálatot indít. Ehhez hasonló címekkel olvashatunk a világsajtó megbízható felületein elérhető adatokat egy olyan világméretű akcióról, amelynek alapján hazai vonatkozásban az egészségügyi tájékoztatási jog és az önrendelkezési jog megsértése, a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés, valamint a többek között hamis statisztikai adatszolgáltatással is megvalósítható közbizalom elleni bűncselekmények súlyos aggálya miatt tett már 2009. október 1.-jén feljelentést az ABOSZ elnöke.

Eladó az oltóanyag?

Franciaország is csatlakozik azokhoz az európai országokhoz, amelyek túladnak az újinfluenza elleni vakcinafölöslegükön. Németországhoz, Hollandiához és más európai államokhoz hasonlóan Franciaországban is messze elmaradt az igény a várttól.

A friss hírek alapján feljelentés-kiegészítést nyújtott be a Fővárosi Főügyészséghez, melyben közli azokat a legfontosabb hazai és külföldi sajtófelületeket, amelyek már részt vettek a döbbenetes összesküvéseket felvető botrány nyilvánosságra hozatalában.

Vannak, akik a háború utáni történelem egyik legnagyobb kommunikációs manipulációját felvetve írnak az eseménysorról, melynek alapján az EU Parlament Egészségügyi Bizottsága egyhangúlag határozatot fogadott el egy 2010 januárjában indítandó vizsgálatról. Milliók élete számára halaszthatatlan a gyógyszeripar és a tudósok, valamint a nemzetközi egészségügyi szervezetek sajátos kapcsolódásainak átvilágítása.

A PACE (az Európa Tanács Parlamenti Taggyűlése) Egészségügyi Bizottságának elnöke, Dr. Wolfgang Wodarg nyilatkozatában bírálta a gyógyszeriparnak a tudósokra és a nemzetközi hivatalnokokra is kiható befolyását, azt állítva, hogy több millió embert szükségtelenül tettek ki a hiányosan tesztelt oltások kockázatának, pedig ez az influenza sokkal kevésbé káros, mint minden korábbi járvány.

Ugyanakkor a H1N1 oltás kapcsán elterjesztett információk a kormányokat és az embereket olyan döntési helyzetbe hozták, amelyek óriási kiadásokhoz vezettek.

A tüdő- és a környezet okozta betegségek specialistája, járványügyi szakember, a WHO jelenlegi sertésinfluenza járvány elleni kampányát egyenesen az évszázad egyik legnagyobb botrányának nevezte.

(MTI)

Frissítve: 2010.01.05. 21:05, Megjelent: 2010.01.05. 21:05
Címkék: H1N1 téma

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.