Koronavírus: negyedik napja nincs újabb elhunyt

Koronavírus Sajtóközpont
megjelent:

Öt újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4210 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma, immár negyedik napja változatlanul 589 fő, ám 6-an jelenleg is lélegeztetőgépen vannak.

A fertőzöttek közül 2885-en már meggyógyultak, az aktív fertőzöttek száma így jelenleg 736 fő. Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 47%-a budapesti. 132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, és a kormányzati tájékoztatási oldal beszámolója szerint 1909 fő van hatósági házi karanténban.

Koronavírus fertőzöttek száma megyénként 2020. július 8.

Világszinten 208 807 fővel nőtt tegnap az igazolt esetek száma és újabb 5515 fertőzött vesztette életét. A járvány kezdete óta összesen csaknem 12 millióan (11 942 118) fertőzödtek meg az új típusú koronavírussal, ebből jelenleg mintegy 4,5 millióan betegek. Öt országban jelenleg is 100 ezer felett van az aktív esetek száma, ezek az Egyesült Államok, Brazilia, India, Oroszország és Dél-Afrika. Az USA-ban tegnap egyetlen nap alatt 55 442 fővel nőtt az azonosított COVID-19-fertőzöttek száma.

(Koronavírus Sajtóközpont, worldometers.info)

Cikkajánló

Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.