Koronavírus: egy középkorú férfi beszámolója

Szerző: WEBBeteg

Minden nap kerékpároztam a városban, tehát azt hittem, hogy biztonságban vagyok - de 2 gyermekem is van, talán tőlük kaphattam el. Most megosztom a történetem.

Londonban élek és önkéntes karanténban vagyok. Minden nap kerékpároztam a városban, tehát azt hittem, hogy biztonságban vagyok - de 2 gyermekem is van, talán tőlük kaphattam el. Fejfájással és megnövekedett hőmérséklettel kezdődött.

A száraz, csípős köhögés pár nappal később jelent meg. Először azt hittem, csak influenza. Képes voltam enyhíteni a tüneteim paracetamollal és hidratálással. Otthonról tudtam dolgozni - bár nem 100%-ban -, de meglehetősen jól működött. A láz és torokfájás előtt volt émelygés is. Ez kb. 48 óráig tartott. Mivel a hányinger nem volt a médiában említett tünetek között, feltételeztem, hogy ez nem kapcsolódik a koronavírus járványhoz, aztán felhívtam a háziorvosom.

Miután elolvastam a fórumok hozzászólásait, szeretném megosztani a történetemet

A láz és torokfájás előtt is voltak már gyomorpanaszaim, ez kb. 2 napig tartott. Mivel a hányingert nem említette tünetként a média, feltételeztem, hogy ezek nem kapcsolódnak egymáshoz.

A 10. napon még nem enyhültek a tüneteim. A hőmérsékletem normalizálódott, de a füstös köhögés továbbra is fennállt, így továbbra is elszigetelten éltem.

A 13. napon a száraz köhögés továbbra is fennállt, de inkább csak idegesítő volt. Még mindig kissé letargikus voltam, de már jobban aludtam. Úgy tűnik, hogy elkerültem az igazán kihívást jelentő tüneteket, amelyekért nagyon hálás vagyok. Néhányan azt kérdezték, teszteltek-e engem – jelenleg még nem. Nagyon korlátozott a tesztelés az Egyesült Királyságban. A fenti tünetek alapján én diagnosztizáltam saját magam.

Mint mindenki az Egyesült Királyságban, most is teljesen bezárva élünk. Megpróbálok bármilyen megbízható információt találni arról, hogy mennyi ideig leszek fertőző, mivel szeretnék másoknak segíteni.

A 17. napon már minden tünet megszűnt. Továbbra is kissé letargikusnak érzem magam, de ennyi. A köhögés is teljesen elmúlt. Újra edzek, de folytatom az elszigeteltséget. Olvasom a híreket, hogy lehetséges-e a vírussal másodszor is megfertőződni.

Azonban továbbra is elszigetelem magam. Mindent meg kell tennünk a vírus terjedésének korlátozása érdekében. Mi legyőzzük ezt! A történetemet azért akartam megosztani, hogy tudassam az emberekkel, hogy bár mindent meg kell tennünk a vírus terjedésének megakadályozására, (amely nem minden esetben jár influenzaszerű tünetekkel) kezelhető.

Ha ezt az emberek megértik, a félelem, a pánikvásárlás, ami megnehezíti a helyzetüket, könnyebbé válik.

Szerző: James Holland, London - Quora.com,
Fordítás: WEBBeteg.hu

Fontos egészségügyi tudnivalók a koronavírus járvány idejére

Módosítva: 2020.04.04 15:06, Megjelenés: 2020.04.04 15:06

CIKKAJÁNLÓ

 Megfordult az arány

Megfordult az arány

Többen gyógyulnak meg a COVID-19-ből, mint ahányan megfertőződnek.

Füstmentes jövő?

Füstmentes jövő?

Az ártalomcsökkentés a társadalom, és így végső soron mindannyiunk érdeke. (x)

Új - Távkonzultáció

Új - Távkonzultáció

Válasszon szakterületet, foglaljon percek alatt az otthonából, kényelmesen!

Koronavírus kisokos - A legfontosabb tudnivalók...

Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is: aki...

Koronavírus - több mint háromszázezer...

A világban 4 443 597-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 302 452, a gyógyultaké pedig 1 588 353 volt a baltimore-i...

Országos tisztifőorvos: nyugvó szakaszba...

Nyugvó szakaszba érkeztünk, a járvány mérséklődik - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív...

A vérplazma-terápia kiemelt jelentősége...

A SARS-CoV-2 által okozott világjárvány leküzdésére folyamatosan történnek az erőfeszítések. Kutatók párhuzamosan próbálják fejleszteni a megelőzés...

Védőoltás az új koronavírus ellen -...

Ez év elején alakult ki nagyon rövid idő alatt a mai napig több mint 3 millió embert igazoltan megfertőző és több mint 220 ezer ember halálát okozó...

Miért nem járható út a nyájimmunitás...

Nem új az elképzelés, hogy ha a lakosság elég nagy része átesik a fertőzésen és ezzel védettséget szerez, a vírus terjedése megfelelő "közeg" nélkül...

Koronavírus: a leggyakoribb veszélyes alapbetegségek...

Az elhunyt koronavírus-fertőzöttek körülbelül fele-fele arányban nők, illetve férfiak. Jóval több volt a férfi áldozat a járvány kezdeti szakaszában,...

Mit tegyünk, ha a COVID-19 megbetegedés...

Szakértők szerint az enyhe lefolyású COVID-19 megbetegedés otthoni kezelése hasonló ahhoz, ahogy influenza esetén kezelnénk magunkat.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Ha szeretne értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Infografika és videó