Megvan az első gyógyult magyar koronavírusos

Index
megjelent:

Elhagyhatta a karantént Japánban az a magyar állampolgár, akinél a Diamond Princess hajón diagnosztizálták február végén a koronavírust.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a korábban Németországban karanténintézkedés alá vont magyar jogászhallgatót is kiengedik, és a Japánban elkülönített mind a három magyar állampolgár is tegnap, illetve ma „szabadulhat”.

A Diamond Princessen dolgozott 3 magyar: egy zenész testvérpár és egy felszolgáló. Információk szerint tegnap azt az állampolgárt engedték ki közülük, akinél a hajón készült teszt kimutatta a koronavírust hetekkel ezelőtt, így ő volt az első magyar fertőzött. A fertőzött, ám tünetmentes dolgozót a hajón már akkor elkülönítették, majd egy megfigyelőközpontba szállították, és folyamatosan tesztelték. Az, hogy kiengedték a karanténból, azt jelenti, hogy gyógyultnak minősítették.

Vannak ugyanakkor újabb esetek is

Egy magyar állampolgárt Vietnámban helyeztek karanténba azért, mert egy fertőzött személlyel együtt utazott, mondta a miniszter. Az Oaklandben kikötött óceánjáró fedélzetén is van két magyar állampolgár, a Maldív-szigeteken pedig további négy magyarról tud a külügy. Szijjártó szerint minden külföldön tartózkodó, rendkívüli intézkedéssel érintett, így akár karantén alá vont magyar állampolgárral felveszik a kapcsolatot, és megpróbálnak mindenben segíteni nekik.

Fontos egészségügyi tudnivalók a koronavírus járvány idejére

(Forrás: index.hu)

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg összeállítás - Dr. Ujj Zsófia Ágnes és Bak Marianna
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Kiss Csilla Márta, gyermekgyógyász, Dr. Árki Ildikó, háziorvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.