Szilveszteri rekord a fővárosi toxikológián

MTI
megjelent:

Huszonnégy óra leforgása alatt rekordszámú - 65 erősen ittas, illetve drogos - pácienst vettek fel a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályára. Ilyen létszámú beteg az utóbbi tíz évben nem volt az osztályon. Egy középkorú nő meghalt, őt kihűlés miatt szállították be.

Az osztályon már megkezdték a takarítást, így most már az nem úgy néz ki, mint egy háborús övezet - fogalmazott Zacher Gábor a toxikológiai osztály vezetője. A 65 betegből a toxikológus elmondása szerint talán tízen voltak, akik drogot is használtak, a túlnyomórészük alkohol miatt került be. A betegek között voltak "amúgy kedves, szép fiatal lányok, helyes fiúk, magyarok és külföldiek vegyesen". Kérdésre azt is elmondta, hogy hozzájuk 14 éves kor alatt nem kerül be fiatal, de 14 évesek voltak.

Egy középkorú nő meghalt az osztályon, őt kihűlés miatt szállították be. Rajta kívül még négy lehűlt hajléktalant szállítottak az osztályra. Súlyos, életveszélyes állapotba az alkohol miatt bekerült betegek közül senki sem került, ők kijózanodtak. A megerősített ügyeletre - ahogyan számították - abszolút szükség volt - mondta Zacher Gábor. Hozzátette: az "afterparty" még zajlik, ilyenkor még számítanak egy-két páciensre, de most csend van.

(MTI)

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Ács Gábor, oxyológus †
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.