Két perces az együttlét - Hogyan lehetne segíteni?

WEBBeteg
megjelent:

Tisztelt Doktor Úr! Párommal szeretjük egymást, azonban az utóbbi időben az együttlétek mindössze pár percesek. Hogyan lehet ezen segíteni, hogy mondjam el, hogy ez így nem jó nekem? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Tisztelt Doktor Úr!

Párommal korai harmincasok vagyunk, több évi ismeretség után végre egymásra találtunk, pár hónapja. Én már kiéltem magam, vele maradnék. Elmondása alapján ő szerelmes. Én nem érzek így, bár nagyon kedvelem, és szinte csodának vélem, hogy vele lehetek végre, sok év után.
Szerinte „mi rendben vagyunk”, szexualisan is. Imádom a szexet vele, egy nap többször is igényelném. Az előjátékkal nincs baj, elég hosszú, talán túl hosszú is, mivel én az aktust jobban preferálom, hiszen így közelebb érzem magam hozzá, jobban magamhoz tudom szorítani.
Nem orgazmusra hajtok, mert nekem anélkül is jó vele, hanem a szeretkezésre, ami eltart sokáig. A maximum szex körübelül 5 perc lehetett, újabban esetleg 2 perc. Nekem ez nem azért nem megfelelő, mert nincs orgazmusom, hanem mert nem tudom az energiát levezetni, amit ő generált. A hosszabb, legalább 15-30 perces szex talán elegendő lenne. Nevetünk rajta, de szerintem nem érzi, hogy ez egy komoly téma, fontos számomra és nem akarom, hogy pont vele ne működjön, s elhagyni sem szeretném. Tudna nekem segítséget nyújtani, hogyan mondjam el neki, hogy ez engem mennyire zavar, valamint rávezetni, hogy jobb lenne, ha ő nézne utána, hogyan lehetne ezen javítani?

Az urológus válasza

Tisztelt Kérdező!

Levelét olvasva két kialakult embert látok, sok tapasztalással a háta mögött, elvárásokkal a másikkal szemben egy kapcsolat elején. Biztatom a komoly beszélgetésre, mert ami most még könnyebben megbeszélhető, később nagy teher lehet. A szex ilyen dolog, ráadásul alapvetően fontos egy kapcsolatban. Ugyanakkor már az elején sokminden elválik, ami intő, vagy bíztató jel lehet a későbbiekre nézve.

Öt percet nagyon rövidnek gondolom, javaslok olyan rituálékat (pl. masszázs, közös fürdőzés), amelyek inkább a szeretetről, az egymásra való odafigyelésről szól és színesítík, legfőképpen megnyújtják az előjátékot, fokozzák a vágyat.

Dr. Kocsis István urológus

A pszichoterapeuta válasza

A leírtak alapján azt gondolom, mindenképpen fel kellene keresniük egy pszichológust. Szexuális zavarokról, megoldási technikákról rengeteg könyv jelent meg. De azt hiszem, itt nem egy módszer elsajátításáról van szó pusztán, hanem arról, hogy egy kölcsönös szerelemben igenis fontos, hogy a másiknak minden téren jó legyen, így a szexben is.

Úgy tűnik ez a párjának kevésbé fontos, mint önnek. Ennek az okát és magyarázatát kellene megtalálni, azután jöhet csak a megoldás.

Kazimir Ágnes pszichoterapeuta

(WEBBeteg)

Cikkajánló

Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
WEBBeteg - Dr. Kiss György, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Szilvási Ferenc, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Szilvási Ferenc, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.