Erősítse immunrendszerét, segítünk!

WEBBeteg
megjelent:

Mozogjon rendszeresen szabad levegőn, aludjon eleget és próbálja meg távol tartani magát a stressztől, tartózkodjon a dohányzástól és a mértéktelen alkoholfogyasztástól. Egyen egészséges ételeket és ügyeljen a kellő vitamin és ásványi anyag bevitelre.

Összeszedtük az öt legjobb egészségmegőrzési tippet, ha ezeket követi, elkerülheti a hideg, esős időjárás okozta megbetegedéseket.

1. Gyümölcsfogyasztás: ha naponta ötször fogyaszt gyümölcsöt és zöldséglevet, kellő vitaminhoz jut szervezete. A legjobb elosztás: háromszor 350 gramm zöldség (az a legjobb, ha ennek a felét nyersen fogysztja) és kétszer (250-300 g) gyümölcsöt frissen. Egy adagot az ötből helyettesíthet 100%-os gyümölcs- vagy zöldséglével.

Imunrendszerünk erősítése

2. Sport: rendszeres testmozgással felpörgetheti szervezetét. Nem kell élsportolóvá válnia, napi 30-60 perc testmozgás elég a formába lendüléshez: futás, kerékpározás, séta megteszi hatását. Mozogjon a lehető legtöbbet friss levegőn, ez erősíti a tüdőt. A hideg-meleg levegő ki- és belégzése által csökken a vérnyomás és hatékonyabbá válik a szervezet ellenállása. Ha Ön a mozgásszegény hétköznapokat megtölti sporttal, jobb lesz az önértékelése és kiegyensúlyozottabbá válik, ez - közvetve - az immunrendszerre is jótékony hatással van.

Sporteszközök

3. Szauna: Szaunázzon rendszeresen, egyszer vagy kétszer egy héten! A hideg és meleg váltakozása serkenti az anyagcserét, és jó hatással van a hőháztartásra, erősíti az érrendszert, normalizálja a vérnyomást, jó hatással van az immun- és az idegrendszerre egyaránt.

Sporteszközök

4. Váltózuhany, lábfürdő: hideg-melegvizes lábfürdőt otthon is készíthet: tegyen két nagyobb edényt egymás mellé, az egyiket meleg 38 fokos vízzel, a másikat hidegvízzel töltse meg. Ügyeljen arra, hogy a vízszint legalább a vádli közepéig érjen. Tegye a lábát három percre a melegvízbe, majd 20 másodpercre merítse a hidegbe. Ezt ismételje meg háromszor. Fontos: mindig hidegvízzel fejezze be a lábfürdőt! A reggeli váltózuhany rendkívül jó hatással van az immunrendszerre. Két három perc melegvíz alatti tartózkodás után engedjen magára hideg vizet. Ezt ismételje meg háromszor. Ugyanaz igaz, mint a lábfürdőre: hidegvízzel fejezze be.

Sporteszközök

5. Alvás: az alvás során regenerálódik a szervezet az egésznapi hajtás után. Megfelelő mennyiségű alvás nélkül nincs egészséges szervezet. Ügyeljen arra, hogy hálószobája megfelelően szellőzött legyen és a hőmérséklet 16-18 Celsius fok közé essen.

Sporteszközök

(WEBBeteg)

Cikkajánló

Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter
WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, Dr. Borsi-Lieber Katalin
WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, Dr. Árki Ildikó háziorvosok
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.