Arcüreggyulladás (sinusitis)

Milyen kezeléseket tudnátok ajánlani arcüreggyulladás esetén?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Hidegpárásító használata

Hozzászóló: Nono74, 2020-04-29 10:34
Szia! A napokban olvastam egy weboldalon, hogy a hidegpárásító használata is segíthet. Esetleg olvass bele ebbe a cikkbe: https://jopofabolt.hu/collections/arcureggyulladas-megelozese-hidegparasitoval Remélem tudtam segíteni.

Sinupret drazsé

Hozzászóló: sephora, 2008-10-24 10:12
Sziasztok! Én sajnos évek óta küzködök a visszatérő arcüreggyulladásaim miatt. Kb. 2 éve ajánlotta nekem a Sinupret-et egy Fül-Orr-Gégész és bevállt! Eleinte szinte mindig antibiotikumokat szedtem, de később már nem is használt semmit. Ez a Sinupret drazsé olyan gyógynövényeket tartalmaz (tárnicsgyökér, bodza, kankalinvirág, vasfű, lórom) amik elősegítik a melléküregek gyógyulását és a váladék kiürülését. Kíméletes gyógyszer és terhes nők is szedhetik! Én most 6 hetes terhes vagyok és sajnos a napokban megint bedurrant az arcüregem. Antibiotikumot nem szedek, csak ezt. Nekem eddig mindig bevált!

orrspray

Hozzászóló: lkata, 2008-10-17 22:39
szia, nekem a bioparox orrspray bevált. régen gyakran volt arcüreggyulladásom, mindenféle megfázás, nátha szinte kötelező szövődménye volt, gyerekkoromban fel is szúrták, viszont azóta soha. úgy tudom, csak nagyon súlyos esetben szúrják fel, ha már más megoldás nincs. jót tesz a sok meleg tea is, de a legjobb ha igyekszel megelőzni. 5 fok alatt meleg sapka + sál és nem lehet gond :-) ha mégis elkezd fájni az arcod, próbálkozz az orrspray-vel, ha pár nap alatt nem javul, akkor doki!

Arcüreggyulladás

Hozzászóló: spey, 2008-10-14 23:03
Sajna nekem szinte félévente van arcüreggyulladásom,és már többször is felszúrták hiába csepegtettem orrcseppel, vagy melegsóval melegítettem az arcomat.Azt mondják hogy akinek egyszer volt,annak mindig visszatér.Minden egyes megfázásnál sajna érzem is.

arcüreggyulladás

Hozzászóló: Beteglany, 2008-10-14 18:52
Válasz erre: spey, 2008-10-14 23:03
köszönöm szépen!!:)

Arcüreg mosása

Hozzászóló: zoli1001, 2008-10-14 18:40
Válasz erre: Beteglany, 2008-10-14 18:52
Szia! Az arcüreg mosása azt jelenti hogy a orrnál található porc csontot átszúrják egy injekciós tűvel és oda egy folyadékot juttatnak ami átmossa az arcüreget, kitakarítva az ott letapadt gennyes váladékokat. Utána szoktak bejuttatni antibiotikumot is. A felszúrás fájdalmas, de nem elviselhetetlen. Kellemetlen amikor ropog a porc amit átszúrnak. Általában egy öblítés nem elegendő hanem legaláább mégegyszer meg kell ismételni a beavakozást néhány nap múlva. De általában először antibiotikumot adnak a betegnek. Pl. Augmenit DUO 1 g vagy SUMAMED 250 A SUMAMED azitromicin hatóanyagú makroloid, ezt max 5 napig kell csak szedni. Érdemes mellé kérni antibiotikus orrcseppet amit a patikában készítenek el. Emellett STERIMAR orrspray és naponta 2x5 perc hajszárítózás meleg levegővel az arcra és a homlokra fujatva. Tartózkodj meleg helyen, ha van lehetősége akkor száraz szauna vagy infraszauna is sokat segít! Emellett C-vitamin, sok meleg tea, karotin tartalmú zöldségek pl. főtt sárgarépa, sütőtök, sárgadinnye, aszalt sárgabarack amik sükségesek a gyulladt nyálkahártya regenerálódásához. Jó immunerősítő, vírus és baktériumölő a Shiitake gomba és az olajfalevél kivonata. Ezeket gyógynövényboltokban lehet beszerezni. Illetve a grépfruitmag cseppek amik gyógyszertárban is kaphatók. Ezt influenza estén is jó használni!! Gyilkolja a víruskat és baktériumokat. Igen jó hatású antibiotikum kezelésekor a probiotikumos étrendkiegészítők! Ezek az arcüregben élő jó hatású baktériumokat is erősítik és segítenek a gyulladás leküzdésében!!!! Jobbulást kívánok!

arcüreggyulladás

Hozzászóló: Beteglany, 2008-10-14 12:17
Válasz erre: lkata, 2008-10-17 22:39
Sziasztok! Életemben először arcüreggyulladásom lett, és nagyon félek, azt mondták hogy fel kell szúrni. Volt már valakinek ilyen beavatkozása? Hogy zajlik? És nagyon fáj? Nagyon félek tőle, kérlek segítsetek!!

Megfogadtam a tanácsodat.

Hozzászóló: emi, 2008-03-20 12:19
Szia köszönöm a tanácsodat, most én is ezt alkalmazom egyenlőre nincs semmi gond már vagy három hete járunk az oviba megszakítás nélkül( igaz egy kicsikét jobb idő is van mostanában).

Orrfújás!!!!

Hozzászóló: titi, 2008-03-13 23:29
Szia én úgy próbálom megelőzni az arcüreggyulladást, hogy mindig figyelem, hogy rendszeresen és jól ki legyen fújva az orr, illetve régebben rendszeresen használtam az orrszívót. Remélem tudtam segíteni.

Legjobb megelőzés

Hozzászóló: emi, 2008-02-06 23:20
Válasz erre: Nono74, 2020-04-29 10:34
Sziasztok, egy anyuka vagyok a sok közül. Első és eddig még egyetlen gyermekem most három és fél éves és mindig arcüreg gyulladása van úgy érzem hogy vele fordul elő leggyakrabban a csoportjában, talán kéne mindig lámpáznom akkor is ha úgy gondolom hogy nincs megfázva más anyuka ezt hogy csinálja???