Hasznos mobil alkalmazások a WEBBeteg ajánlásával

A mindennapjaink során egyre nagyobb teret kapnak az életünkben a különböző okostelefonok, táblagépek és velük együtt a letölthető alkalmazások is, melyek szórakoztatnak, tájékoztatnak minket és hasznos funkciókkal segítik a napi feladatok koordinálását.

A WEBBeteg.hu összegyűjtött Önnek néhány hasznos, az egészséges életmód kialakításában segítséget nyújtó alkalmazást:

Elsősegély

Életmentés első kézből, akár az Ön kezéből! Helyzetek, újraélesztés, keresők egy helyen. Kattintson és tájékozódjon! Az alkalmazás egyszerre jelent könnyen felhasználható elsősegélynyújtási tananyagot, továbbá vészhelyzet esetén is egyszerűen, gyorsan elérhető információt a mentők kiérkezéséig.

Helyzetek: útmutató arra az esetre, ha tudja vagy sejti, mi okozza a vészhelyzetet.

Diagnosztika: ha nem tudja, mi okozta a rosszullétet.

Újraélesztés: újraélesztés lépésről-lépésre.

Keresők: a tartózkodási helyéhez legközelebbi defibrillátor és kórház.

Segélyhívó: hívja gyorsan a mentőket!

Hölgynaptár

Előfordult már, hogy elfelejtette bevenni a fogamzásgátló tablettáját?

Nem emlékszik pontosan, hogy mikor járt utoljára nőgyógyászati szűrésen?

A nőgyógyászati vizsgálaton nem tudott hirtelen válaszolni az orvos kérdésére, hogy mikor kezdődött az utolsó ciklusa?

Szerette volna, ha nőgyógyásza pontosan látja tüneteit, de nem tudta, hogyan szedje össze őket?

Nem ismeri a pontos nőgyógyászati kifejezéseket, amivel leírhatja tüneteit? Szeretné súlyának alakulását pontosan nyomon követni?

A füzet formájú menstruációs naptárát mindig elveszíti?

Ha a kérdések közül akár 1-re is igennel válaszolna, akkor a "Hölgynaptár" alkalmazást Önnek találták ki!

Kell a dohány?

Mindenki tudja, a kisiskolások is harsogják: "A dohányzás káros az egészségre!"

Joggal tehetjük fel a kérdést, vajon miért van mégis annyi dohányos közöttünk? Vajon ezek az emberek nem tudják, milyen veszélynek teszik ki nap mint nap szervezetüket? De, igen, bizonyára nagyon is tisztában vannak vele. Akkor mégis miért?

A Kell a dohány? mobil alkalmazás segítséget nyújt a dohányzásról való leszokáshoz. Amellett, hogy folyamatosan végig követheted, mennyi pénzt takarítasz meg a cigaretta mellőzésével, azt is megtudhatod, hogy az egyes érzékszervek működése milyen ütemben javul.

Súlypont

A fogyókúrát elkezdeni a legnehezebb, de betartani az igazán nagy feladat. Ebben nyújt támogatást Önnek a Súlypont mobil alkalmazás, melynek segítségével a mobilján vezetheti folyamatosan az elért eredményeket.

A magyar nyelvű, jelszóval védhető Súlypont alkalmazás lehetőséget ad, hogy napi szinten rögzítsük a testsúlyunkat, nyomon kövessük valós súlyunkat, és hogy melyik BMI kategóriába tartozunk.

A figyelemfelkeltő design és a szemléletes grafikonok mellett a felhasználói élményt az is növeli, hogy a felület testre szabható, több színséma közül választható ki a leginkább hozzánk illő.

Vigyázunk Rád!

A Vigyázunk Rád mobilalkalmazás Magyarország első, kifejezetten nőknek ajánlott átfogó daganatellenes prevenciós okostelefon-alkalmazása, mely ingyenesen letölthető! Az alkalmazás elérhető Android és iOS operációs rendszert használó telefonon is!

Az applikáció segítséget nyújt a megelőzésben betegségleírásokkal, a rizikófaktorok ismertetésével a különböző életkorokban, a megelőzés módjaival, biztosítási lehetőségekkel - mindezt egyszerű, letisztult, átlátható kezelőfelületen.

Friss víz

A víz elengedhetetlen az élethez, a helyes folyadékpótlás jelentős hatással van fizikai- és szellemi teljesítő- képességünkre.

A "Friss víz" alkalmazás célja, hogy folyamatosan mérje a naponta javasolt folyadék mennyiség bevitelét és szükség esetén figyelmeztetést küldjön a felhasználó számára, amíg hozzá nem szokik a rendszeres folyadékpótlás- hoz.

Ivás menü: napi vízszükséglet naplózása

További mobil alkalmazások

Laborlelet kisokos

Az alkalmazás célja, hogy a segítséget nyújtson a felhasználók számára a kórházi laborleletekben szereplő orvosi kifejezések, adatok megértéséhez. A Laborlelet Kisokosban szereplő adatok tájékoztató jellegűek.

Ez zsír!

Mit kínál az alkalmazás?
Saját profil alapján történő étrend- és mozgástervezés
Dietetikusok által összeállított, személyre szabott menüsorok - kamaszoknak, kismamáknak, menedzsereknek és cukorbetegeknek is
A kiválasztott étrendek alapján napi és heti bevásárlólista funkció
Videós diétás receptek Buday Péter sztárszakácstól
Otthon végezhető edzések: ingyenes mozgásvideók letöltése

Véralkohol kalkulátor

Az alkalmazás célja, hogy segítséget nyújtson a felhasználók számára az alkoholfogyasztást követő véralkoholszint számításhoz.
Figyelem! Az alkalmazás által számított és megjelenített adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, a valóságban egyénenként különbözőek lehetnek.

Ambulance / Mentő

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat okostelefonra letölthető életmentő szoftvere különféle veszélyhelyzetekben nyújthat hasznos és gyors segítséget. A program készítői arra törekedtek, hogy a készülék útmutatóit a lehető legszélesebb kör használhassa. Meggyőződésük, hogy az itt elérhető tanácsok adott esetben emberéletek megmentéséhez segíthetik hozzá a felhasználót. A leírás hangsúlyozottan laikusoknak, nem egészségügyi szakembereknek készült.

IBD napló

Az IBD napló mobil applikáció gyulladásos bélbetegek részére. Az alkalmazás segítségével kézben tarthatja betegsége irányítását, naponta feljegyezheti tüneteit, gyógyszerszedését, étkezését. Rögzített adataiból grafikonokat, havi jelentéseket készíthet, melyet megküldhet orvosának vagy kinyomtathat. Emlékeztető funkciói segítik a rendszeres gyógyszerszedést,az orvosi vizsgálatok észbentartását.
Funkciók: Adatrögzítés, grafikonok és havi jelentések készítése, emlékeztetők beállítása.

Én Asztmám

Az ÉnAsztmám egy program, amely szolgáltatásokat, információkat és támogatást nyújt asztmás betegeknek állapotuk ellenőrzésére. Az ÉnAsztmám program, hasznos tippeket, praktikus tanácsokat és speciális ellenőrző eszközöket ajánl asztmájának ellenőrzésére.

iGyógytorna

Ülő munkát végez? Fáj a dereka, nyaka, háta? Gerincsérv kínozza? A hosszas ülőmunkától fájnak a tagjai? Nincs ideje elmenni gyógytornász szakemberhez, de szeretne változtatni a helyzetén?
Az iGyógytorna App Önnek készült! Az alkalmazásban rövid, otthon vagy a munkahelyen végezhető gyógytorna gyakorlatokat állítottunk össze, melyek segítségével akár napi 20-30 perces ráfordítással javíthatja tartását, közérzetét, csökkentheti fájdalmát.

Potencia

A kérdőív segítségével felmérheti egészségi állapotát. A merevedési zavar, vagy erectilis disfunctio (ED) korunk férfibetegsége. Ez egy okomoly probléma, amely mint intim téma bár kikerült már a hálószobákból, mégis a mai napig tabu témának számít a férfiak körében. Mostanában már kezdünk beszélgetni róla, de inkább csak szakmai körökben és a médiában. Az érintett férfiak többsége még mindig idegenkedik a probléma elismerésétől és a segítség kérésétől.

Prosztata

A prosztata betegségek tünetei alapján többféle pontozási rendszer létezik, melyek a tünetek súlyossága alapján objektíven írják le a beteg állapotát. Két gyakran használt pontozási rendszer a prosztata megnagyobbodást (IPSS) illetve a krónikus prosztata gyulladást (NIH-CPSI) vizsgálja. Jelen tesztünk az iPSS teszt, mely segítségével kiértékelheti tüneteit saját tapasztalatai alapján.