Minden, amit tudnia kell a bakteriális vaginózisról

Socialize Kft.
megjelent:

A leggyakoribb panasz, amivel a hölgyek nőgyógyászhoz fordulnak a hüvelyfolyás. A nők többsége azonnal gombás fertőzésre gyanakszik a gyakran kínos tünetek esetén, pedig a háttérben nagyobb eséllyel állhat más probléma, ugyanis a közvélekedéssel ellentétben, nem a Candida fertőzés, hanem a bakteriális vaginózis (BV) a hüvely leggyakoribb betegsége

Magyarországon a nők mintegy 20%-a, más becslések szerint minden nő élete folyamán minimum egyszer találkozik a BV tipikus tünetegyüttesével: rendellenes folyás, zavaró szag, kellemetlen (diszkomfort) érzés. A magas érintettségi ráta ellenére a női lakosság nagyon keveset tud a BV-ről, holott a hatékony, végleges gyógykezelés mellett a betegség megelőzésének módja, a kialakulását elősegítő környezeti tényezők köre is ismert.

Háttér: A leggyakoribb hüvelyfertőzések
A hüvelyben előforduló baktériumok összetételét és mennyiségét számos tényező határozza meg, illetve egyensúlyát könnyen felboríthatja, például a szervezet hormonális állapota, a táplálkozás, bizonyos gyógyszerek alkalmazása, egyes mosakodószerek túl gyakori alkalmazása. A leggyakoribb hüvelyfertőzések

Infografikánkon összegyűjtöttük mindazokat az alapvető információkat, amelyek birtokában minden nő felkészült lehet a fertőzéssel szemben, legyen bármelyik életszakaszban, akár akut fertőzés esetén, akár csak egy veszélytelennek tűnő wellness hétvége tervezése során.

bakteriális vaginózis infografika

(Socialize Kft.)

Cikkajánló

Hüvelyi folyás: fehér, barna, zöld és véres váladék

Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
Hüvelyi folyás
Minden nő számára jól ismert jelenség a hüvelyi váladékozás: a fehérneműn nyomot hagyó, kóros esetekben egyéb tünetekkel társuló, és változatos színű folyadék megjelenésére bárki számíthat.
Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
Nőgyógyászati Központ - Dr. Hetényi Gábor, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.